back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόντρα Οικονόμου – Σπίρτζη στη Βουλή για την εγκληματικότητα

Διαβάστε επίσης

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη, σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου για αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη,η κυβέρνηση «αντί να στρέψει το ενδιαφέρον της στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της βαριάς εγκληματικότητας, δίνει βαρύνουσα σημασία στο να καταστείλει και να τρομοκρατήσει τους πολίτες και το συνδικαλιστικό κίνημα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για μετεξέλιξη του εγκλήματος και για καλάσνικοφ που αδειάζουν σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων, μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων πολιτών.

« Για ανεύθυνη στάση που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα εσωτερικής τάξης και ασφάλειας», έκανε λόγο ο κ.Οικονόμου, κατηγορώντας στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «πετροβολούν» με κάθε ευκαιρία την ΕΛΑΣ.

«Στελέχη σας έχουν χτίσει δίκτυο αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα, ανάγοντάς τον σε λαϊκό αγωνιστή, ενώ ομνύετε υπέρ της ανομίας στα Πανεπιστήμια», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ακροβατεί πολιτικά ανάμεσα στο συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι και στην υποχρέωση της προστασίας της δημόσιας υγείας, κλείνοντας το μάτι σε όσους αδιαφορούν για τους υγειονομικούς κανόνες».

Πάντως, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, επέμεινε πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, ενώ μίλησε για βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας, καθώς σε όλη την επικράτεια καταγράφεται μείωση των κλοπών και διαρρήξεων κατά 29,96 % , μείωση της κλοπής τροχοφόρων κατά 29,68 % και μείωση των ληστειών κατά 43,04 %.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα