back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κ. Μητσοτάκης: Ο πρωτογενής τομέας στο επίκεντρο

Διαβάστε επίσης

Τα ανταγωνιστικά ποιοτικά προϊόντα, η αύξηση των εξαγωγών, η ισχυροποίηση του ελληνικού σήματος, η εκπαίδευση των αγροτών και η εφαρμογή της τεχνολογίας στην παραγωγή αποτελούν τους βασικούς κυβερνητικούς άξονες για τον πρωτογενή τομέα όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει με 150 εκατομμύρια τους παραγωγούς που επλήγησαν από τον κορονοϊό καθώς και με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Αναφερόμενος στο πολυδιάστατο σχέδιο για ανάπτυξη και προώθηση της ελληνικής διατροφής ο πρωθυπουργός ανέφερε: «μοιράζομαι με τον υπουργό και τους υφυπουργούς το πάθος μου για την έννοια της ελληνικής διατροφής η οποία αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει τον πρωτογενή τομέα με το τουριστικό μας προϊόν»

Παράλληλα ο πρωθυπουργός στάθηκε στη σημασία και στις προοπτικές της αλιείας: « Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέραν των υπολοίπων εκκρεμοτήτων οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν αυτή την στιγμή το νούμερο ένα εξαγωγικό προϊόν της χώρας στον πρωτογενή τομέα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός δήλωσε ότι οι βασικοί στρατηγικοί στόχοι του υπουργείου είναι, μεταξύ άλλων, η στήριξη του Έλληνα παραγωγού, η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αγροτικού χώρου μέσω ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων και του σεβασμού στο περιβάλλον.

Για να προσθέσει ο κύριος Λιβανός ότι: « Για την επίτευξη αυτών των στόχων απαιτείται μετασχηματισμός της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας».

Πάντως, ο πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφτεί αύριο την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, περιοχές που έπληξε ο “Ιανός”, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία αποκατάστασης των ζημιών.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα