back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μανωλόπουλος: Τι λέει για Ρωσία, Κίνα, Ισραήλ και τον «πόλεμο» των εμβολίων

Διαβάστε επίσης

Για τον «πόλεμο» των εμβολίων στην Ευρώπη μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκριτείου, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Όπως ο ίδιος υπογράμμισε οι ποσότητες που παράγουν η Κίνα και η Ρωσία είναι πολύ μικρές και στέλνουν λίγο εδώ λίγο έκει κάνοντας διπλωματία.

Εξήγησε πως αν η Ρωσία ήθελε πραγματικά να δώσει εμβόλια στην Ευρώπη θα είχε υποβάλλει τα δεδομένα και θα είχε ζητήσει έγκριση από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος τρόπος για να δώσει εμβόλια στην Ευρώπη.

«Η Ρωσία κάνει πολιτική δεν μπορεί να καλύψει ουτε τις δικές της ανάγκες για το 2021» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε το ίδιο ισχύει και για την Κίνα η οποία επίσης δεν καλύπτει ούτε τον πληθυσμό της στέλνει όμως σε κάποιες χώρες για να κάνει διπλωματία.

Η Ευρώπη όμως τόνισε πως στοχεύει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, «στο να καλύψει όλο τον πληθυσμό της με ποιοτικά εμβόλια εγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι, να πετύχει ανοσία της αγέλης άρα η μόνη χώρα που ζηλεύω είναι το Ισραήλ».

Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτό είναι εφικτό μέχρι το καλοκαίρι σημειώνοντας και με 40 ή 50% θα είμαστε καλύτερα και θα μπορεί να λειτουργήσει και η οικονομία και πολλά άλλα.

Σημείωσε πως αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα είναι πως τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer είναι αποτελεσματικά και στο στέλεχος το βρετανικό.

Παράλληλα, τόνισε πως η σημαντική είδηση των ημερών είναι ότι άλλα δύο εμβόλια της Johnson& Johnson και της Novavaxx ανακοίνωσαν ότι είναι αποτελεσματικά. «Είναι εταιρίες η Ε,Ε, έχει κάνει συμφωνίες άρα αυτές που είναι σοβαρές, θα κάνουν αίτηση και θα πάρουν φαντάζομαι έγκριση μέσα στο Μάρτιο το αργότερο άρα πιστεύω ότι από Απρίλιο θα έχουμε και άλλα εμβόλια».
Πηγή: skai.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα