back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Υπό δυσμενείς συνθήκες με χαμηλή νέφωση και βροχή, οι έρευνες για τον εντοπισμό του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου, DV20, που αγνοείται από το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου και ενώ εκτελούσε πτήση από Κοζάνη προς Ιωάννινα, με χειριστή 32χρονο Ιρακινό πιλότο.

Στο μέτωπο της πανδημίας…

Επί ποδός οι υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά την ανίχνευση του πρώτου κρούσματος της νοτιο αφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊου στη Θεσσαλονίκη, σε ιερωμένο της περιοχής Νεάπολης Συκεών. Οι διαδικασίες ιχνηλάτησης έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ σαρωτικοί θα είναι τις επόμενες ημέρες οι μοριακοί διαγνωστικοί έλεγχοι.

Στο μεταξύ στις 173 έφθασαν οι λοιμώξεις της βρετανικής μετάλλαξης σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, 255 Ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 17 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 5796 από την αρχή της πανδημίας. 484 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊου, με την Αττική να καταγράφει 221 νέες λοιμώξεις και μια ακόμη αρνητική πρωτιά. Ανησυχητική παραμένει η επιδημιολογική επιβάρυνση στον κεντρικό τομέα της Αθήνας.

Στη δια ζώσης εκπαίδευση επιστρέφουν από αύριο οι μαθητές των Γυμνασίων στην Αττική και τις άλλες “κόκκινες” επιδημιολογικά περιοχές, ενώ την τηλε-εκπαίδευση συνεχίζουν οι μαθητές των Λυκείων. Στην υπόλοιπη χώρα, Γυμνάσια και Λύκεια, θα λειτουργήσουν κανονικά. Αύριο ανοίγουν υπό όρους και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Τα ονόματα των Καραθανάση, Γιαλοψού και Βλαχάκου των τριών ηρώων των Ιμίων θα φέρουν οι τρεις πυραυλάκατοι που ναυπηγεί το Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με ανάρτηση στο fb του υπουργού Εθνικής Άμυνας , Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Προτεραιότητα στην καταβολή των συντάξεων για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί πριν από το 2018 θέτει το Υπουργείο Εργασίας. Μιλώντας στο SKAI ο αρμόδιος Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, διευκρίνισε ότι η εθνική σύνταξη και τα αναδρομικά θα καταβάλλονται για όσους μήνες καθυστέρησης, μεσολαβούν μέχρι την οριστική έγκριση.

Στη Ρωσία, σε περισσότερες από 4.000 συλλήψεις υποστηρικτών του Αλέξει Ναβάλνι προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των σημερινών μαζικών διαδηλώσεων στη Μόσχα και άλλες μεγάλες πόλεις. Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο κατήγγειλε “κατάφωρη ανάμιξη” των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της, με αφορμή δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος έκανε λόγο για ‘’σκληρές μεθόδους καταστολής’’ των διαδηλώσεων.

Στην αθλητική επικαιρότητα 

και τα σημερινά παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός: 0-1 στο 32’

Τελικά σκορ

ΟΦΗ – ΑΕΚ: 0 – 2

ΠΑΣ Γιάννενα – Ατρόμητος: 0 – 1

και ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: 5 – 0

Και ο καιρός…

Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Στην Αττική αύριο ισχυροί νοτιάδες και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα