back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, διαβεβαιώνει ο Νίκος Αβραμίδης

Διαβάστε επίσης

Δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη , δεσμεύτηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Αβραμίδης με φόντο την εισήγηση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ για αύξηση της τιμής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το ζήτημα έθεσε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει εκτάκτως προκειμένου να αποτρέψει να αυξηθούν- κατ’επέκταση- τα δημοτικά τέλη κατά 11% για τους πολίτες της Αθήνας.

“Δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη” Νίκος Αβραμίδης- Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι οι όποιες αυξήσεις βγουν έχουν να κάνουν με τον νόμο Φάμελου που τιμολογεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο τη διαχείριση των απορριμμάτων. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εκπτώσεις στο κόστος. Δεν τίθεται ζήτημα για αύξηση των δημοτικών τελών.

“Να μην επιτρέψουμε να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη” Νάσος Ηλιόπουλος- Ανοιχτή Πόλη

Μετά από εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ η οποία αναμένεται να συζητηθεί στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ υπάρχει εισήγηση για αυξηση της τιμής ανά τόνο 11% για τον ΔΑ αυτό σημαίνει αυημένα δημοτικά τέλη για τους πολίτες. Ζητάμε ο ΔΑ να κάνει μία έκτακτη συνεδρίαση για πριν συνεδριάσει το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ ώστε να πάμε με μία ομόφωνη απόφαση για την τιμολογιακή πολιτική. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να επιτρέψουμε στην Περιφέρεια Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ να επιβάλουν αύξηση 11% στα δημοτικά τέλη στους πολίτες της Αθήνας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την ανορθολογική τιμολογιακή πολιτική που υπάρχει στον ΕΔΣΝΑ είναι ότι με βάση τα στοιχεία του 2019 για κάθε κάτοικο του ΔΑ- στείλαμε στο ΧΥΤΑ 271 κιλά απορρίμματα- το πληρώσαμε περίπου 62 ευρώ τον τόνο ενώ ο Δήμος Κηφισιάς που για κάθε κάτοικο στέλνει 698 κλιά πληρώνει μόλις 55.91 ευρώ τον τόνο.

Αυτές οι ανισότητες πρέπει να απασχολήσουν τον ΔΑ και πρέπει, με μία κοινή αντίληψη, να μην επιτρέψουμε να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη την Αθήνα λόγω του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας.

Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα