back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Χαρδαλιάς: Εστίαση και γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία

Διαβάστε επίσης

“Βεβαίως υπάρχει μία κόπωση, όμως κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα, το γενικό lockdown” είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» αναφερόμενος  στην κατάσταση  στην αγορά εν μέσω πανδημίας.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή 40.000 κρούσματα στην Αττική, απάντησε: «Υπάρχουν διάφορες αναγωγές που γίνονται. Έχουμε καταφέρει να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των τεστ που γίνονται και έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια και από τον ΕΟΔΥ και απ’ όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στο testing, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε σαφέστατη εικόνα. Εμείς λειτουργούμε με βάση τα πραγματικά κριτήρια, αυτή τη στιγμή η Αττική δείχνει να έχει μία αύξηση, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι η αύξηση αυτή δεν προέρχεται ως εύλογη αύξηση από το άνοιγμα του λιανεμπορίου ή αν υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο αφορά μία ευρύτερη διασπορά στην κοινότητα”.

 Στην ερώτηση για το αν τα γυμναστήρια και η εστίαση θα είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: “ναι, και ίσως όχι με αυτή την σειρά”, καθώς όπως εξήγησε η αίσθησή του είναι ότι η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους θα προηγηθεί, αλλά απέχει ακόμα ο καιρός που θα συμβεί αυτό, καθώς βήμα βήμα εδραιώνεται η στρατηγική σε αυτό και που σχετίζεται με τους εμβολιασμούς και με την εξέλιξη της πανδημίας γενικά. Ειδικότερα, για τα γυμναστήρια ανέφερε ότι “επιστημονικές μελέτες σε όλο τον κόσμο συνδέουν το κομμάτι της διασποράς με τη λειτουργία των γυμναστηρίων ειδικά στον κλειστό χώρο, την άσκηση σε κλειστό χώρο, κι αυτό προφανώς επηρεάζει τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις των λοιμοξιολόγων”.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι “αν πάνε όλα καλά με τα εμβόλια θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας μέχρι τον Ιούνιο- Ιούλιο” ενώ για  τη σχέση του με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ανέφερε ότι συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, ενώ τόνισε ότι «είναι απόλυτος μύθος ότι έχουμε τσακωθεί”.

 

Πηγή: ΑΝΤ1

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα