back to top
29.3 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

29.3 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Covid-19: Το δεύτερο κύμα της πανδημίας απειλεί να εκτροχιάσει την αύξηση του τουρισμού στο Ντουμπάι

Διαβάστε επίσης

Ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού απειλεί να ανατρέψει την άνθηση του τουρισμού στο Ντουμπάι που προσέφερε ανακούφιση στην οικονομία, αν και με τόσο λίγες ‘ανοικτές’ περιοχές σε όλο τον κόσμο ο κλάδος φιλοξενίας της χώρας ελπίζει ότι οι τουρίστες θα συνεχίσουν να έρχονται.

Το Ντουμπάι, ένας από τους λίγους προορισμούς που είναι ανοικτός σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό από τον Ιούλιο, δεν έχει φθάσει ακόμα στο σημείο να επιβάλει τα πλέον αυστηρά μέτρα ύστερα από τα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την ελπίδα ότι οι εμβολιασμοί θα επιτρέψουν να αποφευχθεί μια επιστροφή στο περυσινό lockdown.

Ύστερα όμως από τα πλήθη επισκεπτών τον Δεκέμβριο, η αλυσίδα ξενοδοχείων RIU είδε «σημαντική επιβράδυνση» στις κρατήσεις του Ιανουαρίου στο Ντουμπάι αφού κάποιες χώρες προχώρησαν σε αυστηρότερους περιορισμούς εισόδου για όσους ταξιδεύουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του συγκεκριμένου ξενοδοχειακού ομίλου.

Οι Βρετανοί και οι Ισραηλινοί εξαφανίστηκαν από τις παραλίες της πόλης αφού το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ επέβαλαν καραντίνα σε όσους επέστρεφαν από τη χώρα. Η Δανία –και στη συνέχεια η Βρετανία– ανέστειλαν τις πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η κίνηση αυτή ήρθε καθώς τα ημερήσια κρούσματα τριπλασιάστηκαν τον περασμένο μήνα στο επίπεδο ρεκόρ των 3.966 στις 28 Ιανουαρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που τώρα βρίσκονται αντιμέτωπα με τη μεγαλύτερη τους έξαρση από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους και την κοινωνική αποστασιοποίηση, το Ντουμπάι έχει περιορίσει περαιτέρω τη δυναμικότητα σε εστιατόρια και κοινωνικές εκδηλώσεις και έχει απαγορεύσει τις ‘live’ εκδηλώσεις. Έχει επίσης περιορίσει τη δυναμικότητα των ξενοδοχείων και των εμπορικών κέντρων και έχει επαναφέρει σε ισχύ την υποχρέωση αρνητικού τεστ στον νέο κορονοϊο για όποιον εισέρχεται στη χώρα.

Ο αριθμός των επισκεπτών άρχισε να μειώνεται στις αρχές Ιανουαρίου, είπαν κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων, αν και αυτό ίσως συνδέεται περισσότερο με το τέλος της υψηλής περιόδου χειμερινού τουρισμού, παρά με την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.

Τουρίστες αλλά και κάτοικοι της πόλης συνεχίζουν να επισκέπτονται τις παραλίες, τα κλαμπ και τα εστιατόρια. Το Reuters μίλησε με 10 τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Λευκορωσία, την Τουρκία και την Αίγυπτο και όλοι δήλωσαν πως νιώθουν σχετικά ασφαλείς στο Ντουμπάι.

«Τα πάντα είναι κλειστά στο Παρίσι. Πρέπει να επιστρέφουμε σπίτι στις 6 μμ αλλά εδώ δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Είναι τόσο ωραίο να απολαμβάνει κανείς τον καφέ του, τα εστιατόρια και τη διασκέδαση», δήλωσε ο 37χρονος Χαλέντ Καντί, ασφαλιστής από το Παρίσι.

Και καθώς λίγοι άλλοι προορισμοί στον κόσμο παραμένουν ανοικτοί σε επισκέπτες από το εξωτερικό, οι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων είναι αισιόδοξοι ότι το Ντουμπάι θα παραμείνει δημοφιλές.

«Περισσότερο Ευρωπαίοι τουρίστες έρχονται εδώ και θέλουν να ξεφύγουν από το lockdown, θέλουν μια αίσθηση κανονικής ζωής», δήλωσε ο Χάνα Άζι, γενικός διευθυντής της Nikki Beach Resort & Spa Dubai.

«Δεν έχουν πού αλλού να πάνε», δήλωσε ο Τσάρλι Γούιβινγκ, εταίρος στην LIVIT Hospitality, που διαχειρίζεται δημοφιλές κλαμπ στην παραλία του Ντουμπάι.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα