back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κτηνιατρική στέγη απέκτησε ο δήμος Φυλής

Διαβάστε επίσης

Μία νέα, σύγχρονη Κτηνιατρική Στέγη απέκτησε ο δήμος Φυλής.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Φιλοζωικού κινήματος, ο δήμος Φυλής δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο Κτηνιατρικό Χώρο για τους αδέσποτους τετράποδους φίλους μας. Για την ώρα ξεκίνησε πιλοτικά η στείρωση αδέσποτων ζώων με στόχο να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους και να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της Κτηνιατρικής Στέγης βρίσκονται στο Πάρκο Πόλης Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.

«Στην κτηνιατρική στέγη βρίσκονται εθελοντές κτηνίατροι του δήμου και εθελοντές δημότες που ασχολούνται με τα ζώα. Στόχος του δήμου, πέρα από τα αδέσποτα ζώα, είναι και τα ζώα παραγωγής. Για αυτό είμαστε σε συνεργασία και με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να δημιουργήσουμε και κτηνοτροφικά πάρκα στην περιοχή», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, προσθέτοντας ότι «δεν είναι μόνο τα αδέσποτα ή τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, αλλά στην περιοχή υπάρχει και το κόκκινο ελάφι της Πάρνηθας που κατεβαίνει μέχρι και την πόλη».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Δήμος Φυλής ετοιμάζει και έναν όμιλο για τους φίλους του αλόγου για την προώθηση της τουριστικής ιππασίας. «Έχουμε μεγάλο πρόγραμμα, υψηλό πλάνο και βάζουμε ψηλά τον πήχη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππούς.

Ο δήμαρχος Φυλής αποκάλυψε ότι η κτηνιατρική στέγη που λειτουργεί εδώ και τρεις μέρες διαθέτει σε μια μεγάλη έκταση σύγχρονο κτηνιατρείο και εγκαταστάσεις για την αποθεραπεία των ζώων. «Εκεί πρόκειται να γίνει σύντομα και ένα πάρκο ζώων για να μπορούν και οι δημότες που έχουν ζώα να τα βγάζουν βόλτα σε αυτό το πάρκο. «Να μπορούν τα παιδάκια να έρθουν σε επαφή με τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα. Να μπορούν να γίνουν υιοθεσίες των αδέσποτων ζώων από δημότες της περιοχής», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Παππούς.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα