back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εβδομάδα δράσης σωματείων Επισιτισμού και Τουρισμού

Διαβάστε επίσης

Σε «εβδομάδα δράσης» προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα 8 του μηνός, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, τα τουριστικά γραφεία, τις επισιτιστικές επιχειρήσεις και τις μεταφορές διεκδικούν την άμεση λήψη μέτρων για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου τους.

Η εβδομάδα δράσης, περιλαμβάνει κινητοποιήσεις έξω από υπουργεία, περιφέρειες, δημαρχεία, εργοδοτικές ενώσεις και επιχειρήσεις.

Ήδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον κλάδο, με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, έχει επισημάνει την επιτακτική ανάγκη για:

-Αύξηση της ειδικής αποζημίωσης.

-Κάλυψη των περίπου 25.000 εργαζομένων, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ενίσχυση εδώ και μήνες.

-Στήριξη εργαζομένων, οι οποίοι μένουν εκτός των νέων μέτρων (όπως π.χ. όσοι ελάμβαναν επίδομα ανεργίας, έληξε τον Δεκέμβριο και δεν δικαιούνται νέα παράταση γιατί έτυχαν ήδη παράτασης τον Μάρτιο του 2020).

-Κάλυψη όσων μπαίνουν για πρώτη φορά στο Ταμείο Ανεργίας και δεν μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση των 50 ενσήμων, διότι χρειάζονται 80 ένσημα.

-Ενίσχυση των εργαζομένων σε νυκτερινά κέντρα διασκεδάσεως και catering, οι οποίοι εξαιτίας των λίγων ημερών απασχόλησης δεν είναι δικαιούχοι μέχρι στιγμής καμίας στήριξης.

-Λήψη μέτρων για τους εποχικά εργαζόμενους σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα μονομερούς αναστολής σύμβασης, ούτε συμπληρώνουν τα 50 ένσημα που απαιτούνται για την ένταξη τους στο Ταμείο Ανεργίας.

Δημήτρης Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα