back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Covid-19 – Ισραήλ: Παρατάθηκε το λοκντάουν ως την Κυριακή, τα μέτρα θα χαλαρώσουν με αργούς ρυθμούς

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ παρέτεινε το τρίτο λοκντάουν που έχει επιβάλλει για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19 ως την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλη τη χώρα θα αρχίσουν να χαλαρώνουν με αργούς ρυθμούς, αναφέρεται σε σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σήμερα μερικές ώρες πριν από την εκπνοή της ισχύος του λοκντάουν που έχει επιβληθεί, μετά τη διαφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό, του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς, όσον αφορά τη διάρκειά του, την αποτελεσματικότητά του και την αποσπασματική επιβολή του.

Το λοκντάουν που παρατάθηκε είχε επιβληθεί στις 27 Δεκεμβρίου, λίγο μετά την έναρξη στο Ισραήλ της γρηγορότερης εκστρατείας εμβολιασμών κατά της COVID-19 σε όλον τον κόσμο. Το λοκντάουν παράλληλα με την εκστρατεία εμβολιασμού είχαν ως αποτέλεσμα μόνον μια μέτρια μείωση των θανάτων και της πρόκλησης σοβαρής ασθένειας από την COVID-19, δεδομένης της εξάπλωσης πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού.

Το Ισραήλ έχει καταγράψει 675.618 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 5.001 θανάτους από COVID-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ανθρώπους.

Από τις 07:00 τοπική ώρα την Κυριακή (και ώρα Ελλάδος), οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εντός και ανάμεσα στις πόλεις θα αρθούν, οι χώροι εργασίας που δεν δέχονται πελάτες θα μπορούν να ξανανοίξουν και θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών σε φυσικά καταφύγια και πάρκα, διευκρινίζει η κυβέρνηση στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα