back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεξικό: Πρώην κυβερνήτης κατηγορείται πως βασάνισε μια δημοσιογράφο

Διαβάστε επίσης

Δικαστήριο απήγγειλε επίσημα κατηγορίες χθες Πέμπτη σε βάρος πρώην κυβερνήτη πολιτείας για τον βασανισμό, το 2005, μιας δημοσιογράφου που είχε καταγγείλει τη δράση δικτύου παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Ο Μάριο Μαρίν, ο πρώην κυβερνήτης (2005-2011) της πολιτείας Πουέμπλα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, συνελήφθη την Τετάρτη στο θέρετρο Ακαπούλκο (νότια) και μετήχθη στο Κανκούν, όπου οδηγήθηκε χθες ενώπιον δικαστή.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, απαγγέλθηκε επίσημα στον κ. Μαρίν η κατηγορία ότι βασάνισε τη δημοσιογράφο Λύδια Κάτσο. Εάν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Η δημοσιογράφος είχε γράψει βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2005 και αποκάλυπτε την ύπαρξη δικτύου σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, στο οποίο ενέχονταν δύο λιβανέζοι επιχειρηματίες που είχαν σχέσεις με τον Μάριο Μαρίν.

Τον Δεκέμβριο του 2005 η Λύδια Κάτσο, σε βάρος της οποίας κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο ένας από τους επιχειρηματίες, συνελήφθη στο Κανκούν από λειτουργούς της εισαγγελίας στην Πουέμπλα.

Αφέθηκε ελεύθερη τον Ιανουάριο του 2006 και, έναν μήνα αργότερα, κυκλοφόρησε στον Τύπο ηχητική καταγραφή στην οποία ο Μάριο Μαρίν ακουγόταν να λέει στον λιβανέζο επιχειρηματία, που σήμερα είναι φυγόδικος, πως είχε ρίξει στη δημοσιογράφο «μια σφαλιάρα» σε αντίποινα για τη δημοσίευση του βιβλίου.

Η Λύδια Κάτσο, που ζει σήμερα στο εξωτερικό για λόγους ασφαλείας, καταγγέλλει πως είχε υποστεί «ψυχολογικά βασανιστήρια» όταν συνελήφθη, πως την απείλησαν ότι θα την κακοποιούσαν σεξουαλικά.

«Πέρασα 14 χρόνια ζητώντας δικαιοσύνη για τον βασανισμό μου από τον συνεργό δικτύου παιδικής πορνογραφίας», ανέφερε η κυρία Κάτσο μέσω Twitter.

Ο έτερος λιβανέζος επιχειρηματίας, ο Ζαν Σουκάρ Κούρι, καταδικάστηκε το 2011 να εκτίσει 112 χρόνια κάθειρξη. Η καταδίκη ακυρώθηκε διότι υπήρξε ελάττωμα περί τον τύπο, αλλά παραμένει υπό κράτηση.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα