back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Συζητάμε όλα τα πιθανά μέτρα ώστε να προλάβουμε τη μεγάλη διασπορά του ιού

Διαβάστε επίσης

«Εξετάζουμε κάθε σενάριο και όλα τα πιθανά μέτρα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων ώστε να προλάβουμε τη μεγάλη διασπορά του ιού» δήλωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο – Νίκο Καρούτζο.
Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση εξετάζει τις εισηγήσεις των ειδικών και θα λάβει τις αποφάσεις της. Έχουμε πρόβλημα με τη διασπορά του, κυρίως στην Πάτρα, ενώ μας ανησυχεί η κατάσταση στην Αθήνα» τόνισε.
Ξεκαθάρισε πως κρίσιμος παράγοντας για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης είναι και η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας.
«Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για την προστασία της υγείας των πολιτών, αλλά και για να “αντέξει” το Σύστημα Υγείας»
«Οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο τρίτο κύμα, είναι όλα κόκκινα, εδώ προσπαθούμε να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα ή εάν έρθει, επιδίωξή μας είναι να ανακόψουμε την πορεία του» πρόσθεσε.
Αναφορικά με το αν θα κλείσουν τα σχολεία, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «ανάμεσα στα μέτρα που θα αξιολογηθούν είναι και το κλείσιμο των σχολείων  ενώ στις κόκκινες περιοχές είναι  δύσκολο να ανοίξουν τα Λύκεια»
Διευκρίνισε ωστόσο πως «προτεραιότητά μας είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά.
Υπογράμμισε ότι ο ρυθμός εμβολιασμού είναι σε πάρα πολύ καλό σημείο, ενώ έχει εξασφαλιστεί η δεύτερη δόση για όσους έχουν λάβει την πρώτη.
«Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ακόμα και εάν υπάρξει καθυστέρηση, στις νέες παραλαβές, υπάρχει διαθέσιμη η δεύτερη δόση του εμβολίου. ‘Ετσι έχουν εξασφαλιστεί όσοι έκαναν την πρώτη δόση».
Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε με τον εμβολιασμό των υγειονομικών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός.
 
«Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να κάνει το εμβόλιο. Ωστόσο, έχει αυξηθεί ο αριθμός των υγειονομικών που άλλαξαν γνώμη και θέλουν να εμβολιαστούν»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα