back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα μέτρα για Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική τα Σαββατοκύριακα -Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 – Κλειστά καταστήματα

Διαβάστε επίσης

Μίνι lockdown σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική από αύριο έως τις 15 Φεβρουαρίου, ολικό lockdown σε Πάτρα, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Χαλκίδα, Σαντορίνη και Μύκονο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την 9ωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν τα εξής:

  • Lockdown τύπου Μαρτίου σε Πάτρα, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Χαλκίδα, Σαντορίνη και Μύκονο: Κλειστά καταστήματα,  κυκλοφορία μόνο με SMS, τηλεκπαίδευση για τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία Σαντορίνης και Μυκόνου θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Για την Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδικη από αύριο Σάββατο έως τις 15 Φεβρουαρίου
  • Click away στα καταστήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή
  • Κλειστά τα καταστήματα και τα κομμωτήρια το Σάββατο
  • Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων το Σάββατο έως τις 5 μ.μ.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα και μετακίνηση μόνο με SMS

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις κόκκινες περιοχές παραμένουν κλειστά (στην ενημερωση του υπουργειου Υγειας αναφέρθηκε εκ παραδρομής οτι θα ειναι ανοιχτά)

Βάνα Παπαευαγγέλου: Μας ανησυχεί η Αττική

Ανοιχτά, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια – Κλειστά τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές. Την έντονη ανησυχία των μελών της Επιτροπής για την κατάσταση στην Αττική εξέφρασε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας όμως σε Πάτρα και Χαλκίδα η αύξηση των κρουσμάτων πλέον είναι εκθετική.

H Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι «ο χάρτης ξανακοκκίνησε» και τόνισε ότι αν η κατάσταση δεν ελεγχθεί σήμερα, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά σε πολύ δύσκολη θέση και από τις λίγες πράσινες χώρες της Ευρώπης θα γίνει και εκείνη κόκκινη.Η καθηγήτρια έκανε λόγο για «οικογενειακή διασπορά του ιού» από τους γονείς στα παιδιά, καθώς η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων μειώθηκε στα 43 έτη.

«Μας ανησυχεί η Αττική. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έφτασε περίπου τα 4.400, μία αύξηση κατά περίπου 60%», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, ενώ σημείωσε ότι ανησυχητική είναι η αύξηση των μολύνσεων στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε χρονικό διάστημα σύντομο «από τη στιγμή που η πόλη πήρε μια πρώτη ανάσα έναντι του κορωνοϊού».

«Έχουμε μπροστά μας μια ανηφόρα. Κάνω έκκληση στην κοινή λογική μας και συστήνω να κάνουμε υπομονή και να τηρήσουμε τα μέτρα», είπε.

«Δεν έχει νόημα να βάζουμε ολοένα και περισσότερα μέτρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρήσουμε τα ήδη υπάρχοντα», πρόσθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

«Εισηγηθήκαμε να μην τροποποιηθεί η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά την ακολουθούν», συνέχισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Μαγιορκίνης: Αυξήθηκε η πίεση στο ΕΣΥ

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συναναστρέφονται στο πλαίσιο της «κοινωνικής φούσκας».

Σχετικά με τα μεταλλαγμένα στελέχη, όπως το βρετανικό, νέες μελέτες μιλούν για αύξηση 20% της μεταδοτικότητάς του σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη που κυκλοφορούν στην κοινότητα.

Όπως εξήγησε ο κ. Γ. Μαγιορκίνης, “η συνεδρίαση ήταν πολύωρη γιατί τα μέλη της Επιτροπής είδαμε αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε περιοχή της Ελλάδας”.

Νίνα Κομνηνού

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα