back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Με 360 νέα κρούσματα, η Αττική συνεχίζει την αρνητική πρωτιά της πανδημίας. Αυξάνονται οι νοσηλείες covid στα νοσοκομεία αναφοράς. Μέγιστη προσήλωση στα μέτρα προστασίας συστήνουν οι ειδικοί, καθώς και η ανάλυση των λυμάτων υποδεικνύει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ πανελλαδικά καταγράφονται 733 νέες λοιμώξεις, 262 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 21 άνθρωποι κατέληξαν από τη νόσο και συνολικά 5972 από την αρχή της πανδημίας. Την ίδια ώρα, το Εθνικό Κέντρο Γονιδιωματικής Επιτήρησης ανακοίνωσε 168 νέα κρούσματα μεταλλάξεων του ιού και 403 συνολικά στην επικράτεια.

Προβληματισμός και ανησυχία και από την εστία υπερμετάδοσης σε νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα, εκεί όπου θετικοί διαγνώστηκαν – ευτυχώς με ήπια συμπτώματα- πάνω από 60 παιδιά και εργαζόμενοι.

Θυμίζουμε ότι για τις ‘’κόκκινες’’ περιοχές του υγειονομικού χάρτη, μεταξύ τους ΚΑΙ η Αττική, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ισχύουν επιπλέον μέτρα: Το λιανικό εμπόριο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο με τη μέθοδο της παράδοσης εκτός καταστήματος. Και στις τρεις τάξεις του Λυκείου τα μαθήματα γίνονται με τηλε-εκπαίδευση. Η κυκλοφορία των πολιτών απαγορεύεται από τις εννέα το βράδυ τις καθημερινές και από τις έξι τα Σαββατοκύριακα.

Αύριο θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο στήριξης για τον μήνα Μάρτιο, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Δεσμεύτηκε ότι το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί και θα ενισχυθεί.

Πινκ πονκ ανακοινώσεων αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού, χθες στην Ικαρία και το γεύμα που παρέθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κυβερνητικός βουλευτής, καθηγητής καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης. Με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα τακτικές διχασμού και αποπροσανατολισμού και στο ΣΥΡΙΖΑ ανακριβείς χαρακτηρισμούς, την ώρα που το ίδιο το κόμμα προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για γλέντι στην Ικαρία και με νεότερη ανακοίνωσή του σχολιάζει.. ‘’Ο πρωθυπουργός και οι φίλοι του είναι υπεράνω των μέτρων και των περιορισμών που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες»..

Την έντονη αντίδραση της Σερβίας και του Προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς προκάλεσε η επιστολή Μπάιντεν. Με αφορμή της συμπλήρωση των 186 ετών από τη σύσταση του πριγκιπάτου της Σερβίας, ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε το Βελιγράδι να κάνει ‘’τολμηρά βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Πρίστινα’’. ‘Αμεση ήταν η απάντηση του Αλεξάντερ Βούτσιτς.”Στο θέμα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, η Σερβία ΔΕΝ αλλάζει στάση διαμήνυσε , ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει αυτό τον όρο, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια ταπείνωσης της Σερβίας’’. Αντίθετα η παρέμβαση Μπάιντεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το Κόσοβο. «Όταν έχετε ισχυρούς φίλους, η ευτυχία σας χτυπά την πόρτα’’ σχολίασε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Αβντουλάχ Χότι.

Στην αθλητική επικαιρότητα..

και τα σημερινά παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ:

ΑΕΚ – Άρης: …..

Τελικά σκορ..

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης: 2 – 2

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: 3 – 0 και

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης: 0 – 1 .

Στο μπάσκετ, αναβλήθηκε το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, αφού 3 παίκτες της πράσινης ΚΑΕ διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊο.

Και ο καιρός…

Για επιδείνωση του καιρού από αύριο και από τα βορειο και δυτικά της χώρας προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Στην Αττική νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις τοπικά ενισχυμένοι έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11- 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα