back to top
20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

733 νέα κρούσματα κορωνοϊου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 262 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 21 άνθρωποι κατέληξαν από τη νόσο και συνολικά 5972 από την αρχή της πανδημίας. Την ίδια ώρα, το Εθνικό Κέντρο Γονιδιωματικής Επιτήρησης ανακοίνωσε 168 νέα κρούσματα μεταλλάξεων του ιού και 403 συνολικά στην επικράτεια.

Τα 360 από τα σημερινά κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, μέγιστη προσήλωση στα μέτρα προστασίας συστήνουν οι ειδικοί, καθώς και η ανάλυση των λυμάτων υποδεικνύει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Θυμίζουμε ότι για τις ‘’κόκκινες’’ περιοχές του υγειονομικού χάρτη, μεταξύ τους ΚΑΙ η Αττική, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ισχύουν επιπλέον μέτρα: Το λιανικό εμπόριο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο με τη μέθοδο της παράδοσης εκτός καταστήματος. Και στις τρεις τάξεις του Λυκείου τα μαθήματα γίνονται με τηλε-εκπαίδευση. Η κυκλοφορία των πολιτών απαγορεύεται από τις εννέα το βράδυ τις καθημερινές και από τις έξι τα Σαββατοκύριακα.

Αυτήν την εβδομάδα αναμένονται στη χώρα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, με στόχο να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός ατόμων της ηλικιακής ομάδας 60 έως 64 ετών.

Διαδοχικές επισκέψεις στην Κύπρο και στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει αύριο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μεσημέρι θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Αργότερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου. ( με τον οποίο θα κάνουν κοινές δηλώσεις στις έξι το απόγευμα).

Αύριο θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο στήριξης για τον μήνα Μάρτιο, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Δεσμεύτηκε ότι το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί και θα ενισχυθεί.

Κινητοποιήσεις όλη την εβδομάδα προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στους τομείς του τουρισμού και του επισιτισμού. Διεκδικούν άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη του κλάδου από τις συνέπειες της πανδημίας.

Εγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.Το σχέδιο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ, ενώ περιλαμβάνει τη συνολική ανάπλαση της έκτασης γύρω από το σημερινό γήπεδο με χώρους πράσινου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής. ‘’ Το έργο θα αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναφοράς και τουριστικό πόλο έλξης.. συνεισφέροντας ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας της Θεσσαλονίκης’’ σχολίασε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Τανάγρας.

Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια πραγματοποίησε νωρίτερα ομάδα αντιεξουσιαστών, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο κτίριο.

‘’Ακραίο ανταγωνισμό ΗΠΑ – Κίνας’’ προαναγγέλλει με συνέντευξή του ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ‘’θέλει να αποφύγει μια σύγκρουση μεταξύ των δύο πρώτων παγκοσμίων δυνάμεων’’. Στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CBS, o Μπάιντεν αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει με τον Κινέζο ομόλογό του. Ερωτηθείς σχετικά εκτιμά ότι ο ‘’Σι Τζινπινγκ δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του’’ και συμπληρώνει ότι αυτό ‘’δεν είναι κριτική αλλά πραγματικότητα”.

Στην αθλητική επικαιρότητα..

και τα σημερινά παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ:

ΑΕΚ – Άρης: 0-1

Τελικά σκορ

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης: 2 – 2

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: 3 – 0 και

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης: 0 – 1 .

Στο μπάσκετ, αναβλήθηκε το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, αφού 3 παίκτες της πράσινης ΚΑΕ διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊο.

Και ο καιρός…

Για επιδείνωση του καιρού από αύριο και από τα βορειο και δυτικά της χώρας προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Στην Αττική νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις τοπικά ενισχυμένοι έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11- 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα