back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αγορά τεσσάρων ταχυτήτων από σήμερα – Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τα καταστήματα

Διαβάστε επίσης

Σε τέσσερις ταχύτητες λειτουργεί από σήμερα η αγορά ανάλογα με το επιδημιολογικο φορτίο της κάθε περιοχής σύμφωνα με την ΚΥΑ.

Σε Αττική, Θεσσαλονίκη η Χαλκιδική τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν μόνο με παράδοση εκτός (click away), όπως ίσχυε τον Δεκέμβριο, ωστόσο θα είναι ανοιχτά μόνο τις καθημερινές, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή με προαιρετικό ωράριο από 07.00 έως 20.00. Το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι κλειστά.

Το Σάββατο θα είναι ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, βενζινάδικα και καταστήματα τροφίμων με ωράριο 07.00 έως 17.00.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, μονάδες φροντίδας σώματος, διαιτολογικά κέντρα θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το Σάββατο οι εν λόγω υπηρεσίες θα μένουν κλειστές.

Από το επόμενο σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου) σταματούν να λειτουργούν και οι λαϊκές αγορές.

Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου δηλαδή Δήμος Πατρέων, Δήμος Χαλκιδέων, Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου, Δήμος Μυκόνου, και Δήμος Θήρας η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων αναστέλλεται, όπως αναστέλλεται και η λειτουργία των κομμωτηρίων. Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, βενζινάδικα και καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου σε ότι αφορά τη λειτουργία του λιανεμπορίου, πέραν του click away, εξακολουθεί να ισχύει και το click inside στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου.

Αυτές είναι: η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ο Δήμος Εορδαίας, οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο Δήμος Τεμπών, ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρου, ο Δήμος Διρφυών – Μεσσαπίων, και ο Δήμος Ρεθύμνης.

Στις συγκεκριμένες περιοχές, τα κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, μονάδες φροντίδας σώματος, διαιτολογικά κέντρα θα λειτουργήσουν και το Σάββατο.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, που εντάσσονται στην κατηγορία επιτήρησης, η λειτουργία της αγοράς συνεχίζεται με ανοικτά καταστήματα.

Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ

Τέλος, σε ό, τι αφορά τα σούπερ μάρκετ, επανέρχεται η απαγόρευση πώλησης προϊόντων Bazaar, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έπιπλα, παιχνίδια, υποδήματα, ρούχα δερμάτινα είδη κ.λπ., στις μητροπολιτικες περιοχές καθώς και στις πολύ αυξημένου κινδύνου. Εξαιρεση αποτελεί η ηλεκτρονική αγορά. Στην περίπτωση της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής μπορεί να γίνει παραλαβή τους με Click away.

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου η απαγόρευση πώλησης προϊόντων bazaar ισχύει μόνο για τα παιχνίδια.

Στις περιοχές επιτήρησης δεν υπάρχουν περιορισμοί στις πωλήσεις.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα