back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Κωνσταντίνου: Ο κλάδος μας έχει συνθλιβεί, τα καταστήματα εστίασης πρέπει να ανοίξουν με όρους βιωσιμότητας

Διαβάστε επίσης

Ένας από τους κλάδους που εξακολουθούν να πλήττονται οικονομικά λόγω της πανδημίας, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής η παραμικρή ένδειξη για το πότε θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει, είναι ο χώρος της εστίασης. Το άνοιγμα μπαρ, καφέ, εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης αποτελεί ”γρίφο για δυνατούς λύτες” με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του κλάδου, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι να αγωνιούν για το μέλλον.

«Τα καταστήματα εστίασης πρέπει να ανοίξουν με όρους βιωσιμότητας, αυτή είναι η συνταγή», δήλωσε η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), κ. Νίκη Κωνσταντίνου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις

Εξέφρασε τον προβληματισμό της λέγοντας ότι αδυνατούν πλέον να καλύψουν βασικές ανάγκες που προκύπτουν κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα κοινωνικοπολιτικό ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Ο κλάδος μας έχει συνθλιβεί. Και μόνο το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα ξανανοίξουμε, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για όλους μας καθώς, εκτός από τις επιχειρήσεις μας ,έχουμε και το κόστος της ζωή μας. Αυτό, δεν μπορεί να καλυφθεί».

Και πρόσθεσε: «Την επιστρεπτέα προκαταβολή η οποία καλύπτει κάποιες ανάγκες της επιχείρησης, την έλαβε ο ένας στους δύο και πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσό. Έχουμε σπίτια, παιδιά, πρέπει να πληρώσουμε λογαριασμούς. Χρωστάμε ενοίκια, χρωστάμε στους προμηθευτές μας και οι πρώτες ύλες με τις οποίες εφοδιάσαμε τα μαγαζιά μας τον Νοέμβριο έχουν μεν καταστραφεί αλλά πρέπει να πληρωθούν. Όταν θα ανοίξουμε, δεν ξέρω εάν θα έχουμε πίστωση χρόνου και από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αλλά και από τους προμηθευτές».

Επίσης, αναρωτήθηκε, μετά από σχεδόν ένα χρόνο καραντίνας, ποια θα είναι τα κριτήρια που θα μπουν στον αλγόριθμο ώστε να προκύψει η επιστρεπτέα προκαταβολή, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις έχουν μειωμένους τζίρους.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η ΓΣΕΒΕΕ, σε μια συμβολική κίνηση ετοιμάζεται να «παραδώσει» τα κλειδιά των καταστημάτων των επιχειρηματιών της εστίασης στον Πρωθυπουργό, είπε: «Ας παραδώσουν ότι θέλουν αν θεωρούν ότι είναι σημαντικό, εγώ είμαι μαζί τους. Το να αμείβονται τα Τριτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα με 4 εκατ. ευρώ ετησίως, φέτος, μοιάζει με έναν καρκίνο που πρέπει να κοπεί.

Απαγορεύεται Τριτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο, όταν έχουμε τέτοια πρωτοφανή καταστροφή, να πάρει χρήματα από το κράτος. Για εμάς δεν λειτουργούν; Δεν θα πρέπει να δώσουν αυτά τα χρήματα στους συναδέλφους μας που απορρίφθηκαν από τις επιστρεπτέες προκαταβολές; Αν εξακολουθήσει να υπάρχει πληρωμένος συνδικαλισμός θα συνεχίσουν να υπάρχουν μόνο συμβολικές κινήσεις και όχι ουσιαστικές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα