back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΗΕ: Βρετανία, ΕΕ και άλλες χώρες ζητούν επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάσταση στην Μιανμάρ

Διαβάστε επίσης

Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση και 19 ακόμη μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζήτησαν τη Δευτέρα την επείγουσα σύγκληση του συμβουλίου για την κατάσταση στην Μιανμάρ μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα.

Το αίτημα αποτελεί «απάντηση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην Μιανμάρ, τις καταχρηστικές κρατήσεις πολιτικών αξιωματούχων δημοκρατικά εκλεγμένων και μελών της κοινωνίας των πολιτών», δήλωσε οι πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη Τζούλιαν Μπρέιθγουέιτ.

«Οφείλουμε να απαντήσουμε επειγόντως στην δοκιμασία που περνά ο βιρμανικός λαός και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην χώρα, όπου η κατάσταση επιδεινώνεται με ταχύτητα», δήλωσε ο Βρετανός πρεσβευτής κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης του συμβουλίου.

Δεκάδες χιλιάδες Βιρμανοί κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το πραξικόπημα τη περασμένης εβδομάδας και την επιστροφή του στρατού στην εξουσία, παρά τις συλλήψεις και την λογοκρισία στο Ιντερνετ.

Η έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη της τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 22 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα