back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσακλόγλου: Δεν αλλάζει ο νόμος για τα αυξημένα ποσοστά στις προσωρινές συντάξεις

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο της χορήγησης της εθνικής σύνταξης στους δικαιούχους των οποίων η αίτηση συνταξιοδότησης εκκρεμεί και η αυξημένη προσωρινή σύνταξη, δεν υποκαθιστούν το ολοκληρωμένο σχέδιο επιτάχυνσης της έκδοσης των συντάξεων, διευκρίνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου από το βήμα της Βουλής.

Επίπλέον, ο κ. Τσακλόγου, επισήμανε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και μεγάλος αριθμός των αυτοαπασχολουμένων έχει στηριχτεί από την κυβέρνηση, ενώ η συντριπτική πλειονότητα δεν έχει χάσει ούτε μια μέρα ασφάλισης.

Συνολικά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, από την αρχή της πανδημίας έχουν ληφθεί 62 κατηγορίες μέτρων, συνολικής δαπάνης 31,4 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 24 δισ. ευρώ αφορούν το 2020 και 7,5 δισ. αναμένεται να επηρεάσουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουν καταβληθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό συνολικά 3,4 δισ. ευρώ για πληρωμές αποζημιώσεων ειδικού σκοπού στο διάστημα από πέρυσι τον Απρίλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020.

Το δημόσιο καταβάλει εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ και τις ασφαλιστικές εισφορές εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Από το κονδύλι των 3,4 δισ. ευρώ, τα 942,5 εκατ. είναι μεταβιβάσεις του προϋπολογισμού προς τον ΕΦΚΑ. Δηλαδή, πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα