back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρχεται ηλεκτρονική αποτύπωση του Δημοσίου την άνοιξη

Διαβάστε επίσης

Νέες αλλαγές στην λειτουργία του δημοσίου προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μπορέσει να έχει καλύτερη εικόνα σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις των συμβασιούχων, τις αναρρωτικές άδειες αλλά και την μισθοδοσία.

Ειδικότερα, αναμένεται ο εκσυγχρονισμός της ψηφιακής πλατφόρμας apografi.gov.gr των δημοσίων υπαλλήλων, με το υπουργείο Εσωτερικών να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση και διαλειτουργικότητα μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου καθώς αυτή η πλατφόρμα θα είναι και το «εργαλείο» υλοποίησης της όλης προσπάθειας.

Μέσα από την αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας είναι η διαφάνεια και η απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν το έργο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είναι στο καθεστώς των αναρρωτικών αδειών, που θα απαιτείται βεβαίωση από κρατικό νοσοκομείο, στους συμβασιούχους, που θα ενταχθούν και αυτοί στην «Εργάνη», στην καταγραφή των προσόντων που έχουν οι συμβασιούχοι σε κάθε φορέα που απασχολούνται, στην δημιουργία βάσης στατιστικών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και για τους φορείς που εργάζονται και τέλος διασύνδεση με τις τράπεζες σε ότι αφορά την μισθοδοσία.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών η νέα βάση δεδομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα