back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για την ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή τις καταγγελίες για άνωθεν παρεμβάσεις στον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων από την ΕΡΤ.

Κατά τη δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής του νομοσχεδίου για την κανονικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των οπτικοακουστικών μέσων, το θέμα του ανώνυμου σημειώματος που φέρεται να αναρτήθηκε στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ, με οδηγίες για τον τρόπο παρουσίασης από τα δελτία ειδήσεων του γεύματος στο οποίο παρακάθισε ο πρωθυπουργός στην Ικαρία, μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος, αναρωτήθηκε αν είναι σοβαρή αντιπολίτευση αυτή που καλεί την κυβέρνηση να απολογηθεί για ένα ανώνυμο χαρτί που διαψεύδεται στην πράξη, αφού η ΕΡΤ έπαιξε κανονικά το βίντεο από την Ικαρία. «Ή υπήρξε ντιρεκτίβα και ακολουθήθηκε ή δεν υπήρξε», σχολίασε, παρατηρώντας ότι ακόμη κι αν θέλετε, κάποιος κακόβουλος, προβοκάτορας ή ανόητος να κόλλησε το χαρτί και να το έβγαλε φωτογραφία, όλοι οι πολίτες είδαν ότι έπαιξε το ρεπορτάζ από την Ικαρία και οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα για το θέμα.

Περνώντας στην αντεπίθεση για τα όσα περί υποκινούμενης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΕΡΤ, υποστήριξε η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Λιβάνιος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις πρώην διευθυντικών στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης, που σήμερα – όπως είπε- βρίσκονται στο τιμόνι των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ή στο γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Εμείς κύριε Λιβάνιε,αν είχαμε διορίσει στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον Θανάση Καρτερό, θα μας είχατε κρεμάσει στην πλατεία Συντάγματος», ανέφερε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

«Για πρακτικές που πληγώνουν την ενημέρωση και τη δημοκρατία αλλά και την αξιοπιστία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης», έκανε λόγο νωρίτερα ,η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ζητώντας από τη διοίκηση της ΕΡΤ να λογοδοτήσει «για το ραβασάκι της λογοκρισίας, με εντολές προς τους εργαζόμενους να μην παίξουν φωτογραφίες και βίντεο από το φαγοπότι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία».
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής, εξέφρασε την άποψη ότι «το σκονάκι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι υπήρξε κι αυτό προκύπτει από τον τρόπο που παρουσίασε η ΕΡΤ, το θέμα του γεύματος του πρωθυπουργού στην Ικαρία».

«Για άθλια προσπάθεια λογοκρισίας από τη διοίκηση της ΕΡT»,μίλησε ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ, λέγοντας ότι τα σημειωματάκια είναι συνήθης πρακτική, που εφάρμοσε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση, ανέφερε ότι τα non papers είναι αλήθεια στον χώρο της δημοσιογραφίας, ενώ η Φωτεινή Μπακαδήμα εκ μέρους του ΜέΡΑ25,έκανε λόγο «για πλήρη χειραγώγηση της ΕΡΤ που μετατρέπεται σε κυβερνητικό υποχείριο».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα