back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση από την Πέμπτη στις lockdown περιοχές

Διαβάστε επίσης

Επιστρέφει από την Πέμπτη η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές της Αττικής καθώς σε πλήρη αναστολή λειτουργίας οδηγούνται όλες οι σχολικές μονάδες στο Λεκανοπέδιο το οποίο εισέρχεται σε καθεστώς lockdown.

Οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων θα συνεχίσουν από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης, πλην των ειδικών σχολείων, που συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Για την Αττική, το «lockdown» στα σχολεία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες τα μέτρα θα επανεξεταστούν στο τέλος της εβδομάδας. Στην περίπτωση της Αττικής πάντως τα Λύκεια βρίσκονται ήδη σε καθεστώς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά να κλείνουν ένα μήνα μετά την επανέναρξη της λειτουργίας τους, και τα Γυμνάσια λίγες μέρες μετά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνονται το πρωί και στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία το μεσημέρι από τις 14:10 έως τις 17:20, ενώ επιπλέον για τους μαθητές του Δημοτικού θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ. Για τους γονείς από την άλλη επανέρχεται το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Οι κανόνες για την τηλεκπαίδευση έχουν οριστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με σχετικές υπουργικές αποφάσεις, ενώ το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να στείλει ξανά στα σχολεία νέες αναλυτικές οδηγίες, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς. Οι απουσίες των μαθητών στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης καταγράφονται σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα