back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον Αθήνα 9.84 Νίκος Παπαιωάννου και Ζήσης Μαμούρης για τη φύλαξη στα Πανεπιστήμια

Διαβάστε επίσης

Διαφορετικές απόψεις για τη ρύθμιση που προβλέπει παρουσία αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια διατύπωσαν οι πρυτάνεις Νίκος Παπαιωάννου και Ζήσης Μαμούρης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο – Νίκο Καρούτζο.
Ο Νίκος Παπαιωάννου, πρύτανης Α.Π.Θ τόνισε μεταξύ άλλων: «Με τους συναδέλφους Πρυτάνεις σε άλλα πράγματα συμφωνούμε και σε άλλα έχουμε διαφορετική εκτίμηση. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, όμως για να υπάρχουν αντιρρήσεις πρέπει να συμφωνούμε όλοι σε κάτι. Πρέπει να συμφωνούμε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα. Όταν συμβεί κάτι, χρειάζεται να υπάρχει μια ομάδα προστασίας και να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να “ακουμπά” αυτόν που διαπράττει τέτοιες πράξεις. Χρειάζεται ένα τέτοιο σώμα για πρόληψη και στη συνέχεια για αποφυγή επικίνδυνων περιστατικών, που θα συνεργάζεται με τον πρύτανη, θα ανήκει στην ελληνική αστυνομία κι εκεί θα λογοδοτεί”.
 
Στον αντίποδα, ο Ζήσης Μαμούρης, πρύτανης πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων τόνισε: «Η παρουσία αστυνομικής δύναμης θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα επιλύσει.
Χρειάζεται μια εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος. Πρέπει να δημιουργηθεί μία ομάδα φύλαξης, καλά εκπαιδευμένη και να λειτουργεί σε ένα οργανωμένο πλαίσιο μεταξύ πανεπιστημίου, αστυνομίας και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με συγκεκριμένο πρωτόκολλο, ώστε να παρεμβαίνει όταν κι όπου  χρειάζεται. Να είναι ένα σώμα που θα φυλάσσει τους χώρους των πανεπιστημίων και θα παρεμβαίνει χωρίς όμως να συλλαμβάνει. Η ομάδα αυτή θα πρέπει να λειτουργεί με κοινό σχέδιο, αναπτυγμένο και εγκεκριμένο από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και με βάση τις ανάγκες του κάθε πανεπιστημίου»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα