back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Θωμαΐδης: 90.000 κρούσματα στην Αττική δείχνουν τα λύματα

Διαβάστε επίσης

Καμπανάκι κινδύνου για τα κρούσματα από τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκο Θωμαΐδη. Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξήγησε ότι με βάση το μοντέλο υπολογισμού των φορέων του κορονοϊού που έχει αρκετές αβεβαιότητες, οι φορείς (συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί) υπολογίζονται μεταξύ 80.000 και 90.000 στην Αττική.

Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι αναμένει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μετά την εφαρμογή του lockdown, κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων μέσα στο επόμενο 15νθήμερο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πτώση των δεικτών που στην αρχή θα είναι σημαντική και στη συνέχεια βασανιστικά αργή.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον επίσης στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι εφόσον εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα του lockdown, τα κρούσματα στην Αττική μπορούν να μειωθούν έως τις αρχές Μαρτίου ακόμη και στα 100 με 150 την ημέρα.

Κλείνοντας αναφερόμενος στη διάρκεια του lockdown, τόνισε ότι εάν αυτό διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες η αποσυμπίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) θα είναι καλύτερη.

Εν τω μεταξύ, τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την ανίχνευση και ποσοτικοποίηση του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα πόλεων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Πελοποννήσου και Κρήτης, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα