back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Συρίγος: Δεν έχουμε φτάσει να διαλέγουμε κρεβάτι νοσηλείας για τους ασθενείς κι ελπίζω να μη χρειαστεί

Διαβάστε επίσης

“Το Σύστημα ζορίζεται. Στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής, τα εξιτήρια είναι μισά από τις εισαγωγές» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη, ο καθηγητής Ιατρικής, επικεφαλής της κλινικής covid στο “Σωτηρία”, Κωνσταντίνος Συρίγος.

Όπως είπε, λειτουργούν πλήρως οι νέες κλίνες ΜΕΘ, αλλά δεν αρκούν. «Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να διαλέγουμε τους ασθενείς, σε ποιό κρεβάτι θα νοσηλευτούν κι ελπίζω να μη χρειαστεί να το κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ ασθενών covid 19 και ασθενών με μετάλλαξη του ιού. «Η κλινική εικόνα είναι η ίδια, αλλά υπάρχει διαφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα. Για παράδειγμα, η βρετανική μετάλλαξη φαίνεται να μεταδίδεται περισσότερο» σημείωσε.

Παράλληλα, μίλησε για «απίστευτη η ιατρική γνώση από τον Μάρτιο πέρυσι μέχρι σήμερα». «Τίποτα από αυτά που χρησιμοποιούσαμε τότε, δε χρησιμοποιούμε τώρα. Έχει αλλάξει η γνώση μας στη θεραπεία του νοσήματος, υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση του νοσήματος, έχουμε αποτελεσματικότερες θεραπείες κι η έρευνα δε σταματά. Ειδικά στη δική μας Κλινική, που δεν έκλεισε ποτέ, έχουμε αλλάξει τελείως την προσέγγιση του ασθενούς» τόνισε.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό στο ΣΩΤΗΡΙΑ, ανέφερε ότι γιατροί και νοσηλευτές εμβολιάζονται σε ποσοστά μεγαλύτερα από εκείνα που ήταν στην αρχή και αυτή τη στιγμή, έχει εμβολιαστεί πάνω από το 60-70% των γιατρών και νοσηλευτών.
Τέλος για την κολχικίνη ανέφερε ότι είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται και βοηθάει ασθενείς που δε νοσηλεύονται κι έχουν ήπια συμπτώματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα