back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνομιλίες Ταϊβάν – ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Η Ταϊβάν και οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την πρώτη επίσημη συνάντηση τους στην Ουάσινγκτον, υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, με την -de facto- πρεσβευτή της Ταϊπέι στην Ουάσινγκτον να καλεί υψηλόβαθμο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, που ανέλαβε τα καθήκοντά της στις 20 Ιανουαρίου, κινήθηκε διαβεβαιώνοντας την Ταϊβάν, που διεκδικείται από την Κίνα, ότι η δέσμευση που οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει απέναντί στην Ταϊπέι, είναι «ισχυρή σαν βράχος».

Η –de facto- πρεσβευτής της Ταϊβάν στην Ουάσινγκτον Χσιάο Μπι-κιμ δήλωσε ότι συναντήθηκε χθες, Τετάρτη, με τον υπηρεσιακό υπουργό των ΗΠΑ για τα Ζητήματα της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού, Σουνγκ Κιμ.

«Είχα σήμερα μία καλή συνάντηση με τον υπηρεσιακό ΥΠΕΞ για την Ασία και τον Ειρηνικό Κιμ και την ικανή ομάδα του. Στη διάρκειά της, καλύψαμε αρκετά θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, που αντανακλούν τη δυνατή και ευρεία σχέση μας» έγραψε η ίδια, σε μία ανάρτησή της στο Twitter.

Το Γραφείο της Διεύθυνσης Ζητημάτων της Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού ανάρτησε στο Twitter μία φωτογραφία της Χσιάο και του Κιμ, στην οποία η Χσιάο στέκονταν δίπλα στον Κιμ, ενώ και οι δύο φορούσαν μάσκες.

«Οι ΗΠΑ εμβαθύνουν τις σχέσεις τους με την Ταϊβάν, μία δημοκρατία με ηγετική θέση και ένα σημαντικό συνεργάτη στην οικονομία και την ασφάλεια», όπως αναφέρθηκε στην ίδια ανάρτηση του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα