back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λινού: Χώρος προστασίας ο υπαίθριος χώρος – Δεν εξυπηρετεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Διαβάστε επίσης

Η μεταδοτικότητα και η τήρηση των μέτρων θα κρίνουν το πόσο οριστικό θα είναι το αποτέλεσμα του lockdown, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τος «Ντάμες Σπαθί», η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, η οποία αναφερόμενη στο μέτρο της απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, εκτίμησε ότι δεν εξυπηρετεί, όσο ανοίγει ο καιρός.

«Το να κλειστούμε μέσα είναι πιο επικίνδυνο. Σε κλειστούς χώρους δηλαδή, που μπορούμε να μεταφέρουμε τον ιό ο ένας στον άλλο. Χώρος προστασίας θα ήταν και ο υπαίθριος χώρος. Καλύτερα να τα πεις με τον γείτονα σε ένα πάρκο ή πλατεία, παρά μέσα στο σπίτι του. Με αποστάσεις βέβαια. Βοηθάει και στην ψυχολογία να βγούμε έξω αλλά και να αεριστεί το σπίτι. Το να έχουμε ανοιχτά πόρτες και παράθυρα θα είναι πολύ χρήσιμο» σημείωσε η κα Λινού.

«Οι βασικές οδηγίες του Φάουτσι στην Αμερική, είναι τα τρία που λέμε και εμείς. Αποστάσεις, μάσκες, χέρια αλλά και αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου καθώς και πολλά τεστ» πρόσθεσε , διευκρινίζοντας ότι και στον υπαίθριο χώρο πρέπει να τηρούνται τα μέτρα.

Η κα Λινού χαρακτήρισε ανησυχητικές τις μεταλλάξεις του ιού, καθώς -όπως είπε- κάποιες μπορεί να έχουν διπλάσιο δείκτη μεταδοτικότητας και κατά συνέπεια πρέπει να διπλασιάσουμε κι εμείς τα μέτρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα