back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τραμπ δεν θα συμμετέχει στις εκλογές του 2024, υποστηρίζει πρώην στενή συνεργάτιδά του

Διαβάστε επίσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει μια νέα προεδρική θητεία το 2024, εκτιμά η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, θεωρώντας ότι «πρόδωσε» το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με την επίμονη άρνησή του να παραδεχθεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Χέιλι, πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας και στενή συνεργάτιδα του Τραμπ, δήλωσε επίσης στη συνέντευξή της ότι είναι «βαθύτατα προβληματισμένη» από τη στάση που τηρεί ο πρώην πρόεδρος.

«Δεν θα διεκδικήσει ομοσπονδιακό αξίωμα», είπε, την ώρα που ο Τραμπ δικάζεται στη Γερουσία για «υποκίνηση στάσης». «Δεν πιστεύω ότι θα είναι παρών (σ.σ. στις εκλογές του 2024), δεν νομίζω ότι θα μπορέσει, έπεσε πολύ χαμηλά», πρόσθεσε.

Η Χέιλι δεν δίστασε να επικρίνει και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επειδή στήριξε τις θεωρίες του Τραμπ, ο οποίος μιλούσε, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις, για «μαζική νοθεία» πριν και μετά τις εκλογές. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μας πρόδωσε. Πήρε έναν δρόμο που δεν θα έπρεπε να πάρει και εμείς δεν θα έπρεπε να τον ακολουθήσουμε και δεν θα έπρεπε να τον ακούσουμε. Και δεν θα πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να ξαναρχίσει αυτό», τόνισε.

«Δεν τον αναγνωρίζω πλέον», σχολίασε η Χέιλι αναφερόμενη στη συμπεριφορά του Τραμπ, με τον οποίο διατηρούσε στενή σχέση. «Το πρόσωπο με το οποίο συνεργάστηκα δεν είναι το ίδιο που βλέπω μετά τις εκλογές», εξήγησε.

Σύμφωνα με την πρώην πρέσβειρα «όλοι είπαν ψέματα» στους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους για να τους πείσουν ότι οι Δημοκρατικοί «έκλεψαν» τις εκλογές.

Η Χέιλι, που ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα μέλη της κυβέρνησης Τραμπ μέχρι την παραίτησή της, τον Οκτώβριο του 2018, επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.

Όσον αφορά τη δίκη του Τραμπ στη Γερουσία, την χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα