back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην τελική ευθεία το Ταμείο Ανάκαμψης

Διαβάστε επίσης

Η έγκριση του σχεδίου του Ταμείου Ανάκαμψης από τα κράτη μέλη απομένει πλέον προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με αφορμή την έγκριση της λειτουργίας του από το Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως τόνισε, εφόσον το ζήτημα των «ιδίων πόρων» διευθετηθεί, η Επιτροπή θα προχωρήσει σε δανεισμό προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση πόρων στα μέσα του έτους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, φέτος αναμένεται να εκταμιευθεί εμπροσθοβαρώς το 13% των κονδυλίων του Ταμείου.

Η κ. Φον Ντερ Λέιεν επανέλαβε ότι η ΕΕ θα πρέπει να φροντίσει για την επιτάγχυνση των διαδικασιών εγκρίσεων των εμβολίων και να στηρίξει σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες την επιτάχυνση της παραγωγής.

«Θα υπάρχουν κ επιτυχίες και προβλήματα στην προσπάθεια αυτή. Αλλά δεν ξέρω άλλο μέρος στον κόσμο εκτός της ΕΕ που να μπορεί να φέρει εις πέρας αυτήν την αποστολή που αφορά 27 κράτη-μέλη», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της πανδημίας μέσω της Δημοκρατίας. Και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα παράδειγμα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. Υποστήριξε ότι η ανταπόκρισή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις πρέπει να είναι συνολική και θεσμική και αυτό ισχύει και για το θέμα των εμβολίων.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα