back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19 – Γαλλία: Σε ετοιμότητα για αύξηση των κρουσμάτων το σύστημα υγείας

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας έχει ζητήσει από τις περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία να τεθούν σε κατάσταση «οργάνωσης κρίσης» από τις 18 Φεβρουαρίου, ώστε να προετοιμαστούν για μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, λόγω των πιο μολυσματικών παραλλαγών του, γράφει σήμερα η εφημερίδα Le Journal Du Dimanche.

Για τα νοσοκομεία αυτό το αίτημα ότι θα πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών, να αναβάλουν τις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και να κινητοποιήσουν όλες τις ιατρικές και νοσηλευτικές δυνάμεις που διαθέτουν.

Στο υπόμνημα, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, η υγειονομική υπηρεσία DGS αναφέρει ότι τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν σε όλες τις περιοχές μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, ανεξαρτήτως της πίεσης που δέχονται τώρα τα νοσοκομεία.

Η DGS δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Το Σάββατο η Γαλλία ανακοίνωσε άλλα 21.231 κρούσματα, αριθμός ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με τα 20.701 της Παρασκευής. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν μολυνθεί 3.448.617 άνθρωποι, ο έκτος υψηλότερος αριθμός στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα