back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα 10 μέτρα για την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων παρουσίασε ο Παν. Τσακλόγλου

Διαβάστε επίσης

Τα δέκα μέτρα για την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων, παρουσίασε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού που θα ασχοληθεί με το αντικείμενο της έκδοσης συντάξεων, προβλέπονται προσλήψεις και η αξιοποίηση των 683 πτυχιούχων, οι οποίοι είχαν απασχοληθεί για έναν χρόνο στον ΕΦΚΑ, μέσω ειδικού προγράμματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απάντηση του Π. Τσακλόγλου σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Γιαννούλη, ο κυβερνητικός σχεδιασμός, περιλαμβάνει:

Χορήγηση Εθνικών Συντάξεων – και μάλιστα αναδρομικά από την κατάθεση της αίτησης για σύνταξη – ως μέτρο ανακούφισης των συνταξιούχων.

Προτεραιότητα στην καταβολή συντάξεων για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτηση πριν από το 2018

Διεύρυνση της χρήσης των υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα ειδικά στο κομμάτι της καταχώρησης δεδομένων (data entry) και της δημιουργίας φακέλων.

Ειδικά προγράμματα για την επιτάχυνση απονομής συντάξεων στα πλέον προβληματικά ασφαλιστικά ταμεία που έχουν συνενωθεί στον ΕΦΚΑ, όπου εντοπίζονται μεγάλες δυσκολίες, όπως για παράδειγμα το πρώην ΤΣΑΥ, το πρώην ΤΣΜΕΔΕ και το ΝΑΤ

Απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση σύνταξης με την προετοιμασία κατάλληλων κανονιστικών και νομοθετικών ρυθμίσεων, ώστε να συμπτυχθούν τα «βήματα» που σήμερα απαιτούνται.

Θεσμοθέτηση Ενιαίου Πλαισίου Υποβολής Συνταξιοδοτικού Αιτήματος αποκλειστικά ηλεκτρονικά (δηλαδή χωρίς υποβολή χειρόγραφων αιτημάτων, αλλά με ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, καταχώρηση, κλπ), στο πρότυπο των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.

Αξιοποίηση περισσότερων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ στα τμήματα ωρίμανσης συνταξιοδοτικών φακέλων και απονομών συντάξεων.

Σταδιακή σύνδεση έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων, με βαθμιαία ενοποίηση των δομών, ώστε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία και να μην παρατηρούνται χρονικά κενά μεταξύ της καταβολής της κύριας και της επικουρικής σύνταξης.

Επιτάχυνση της ψηφιοποίησης των αρχείων του ΕΦΚΑ, με αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Πρόσληψη 186 νέων υπαλλήλων και και αξιοποίηση των 683 πτυχιούχων, οι οποίοι είχαν απασχοληθεί για έναν χρόνο στον ΕΦΚΑ, μέσω ειδικού προγράμματος.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα