back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Θάφτηκαν στο χιόνι οι σκηνές του Ελαιώνα

Διαβάστε επίσης

Επαναφέρει η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, με αφορμή την κακοκαιρία, το πάγιο αίτημα της για την άμεση στέγαση αστέγων, προσφύγων του Ελαιώνα και Ρομά σε ξενοδοχεία και σπίτια μέσα στις γειτονιές.

Είναι ντροπή, με τόσα κλειστά κτίρια στην πόλη, άνθρωποι να εγκαταλείπονται στα containers, χωρίς θέρμανση, τονίζει, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Πέτρος Κωνσταντίνου.

Ο Ακαμάτης του Χιονιά ή πώς ο Δήμαρχος της Αθήνας εγκαταλείπει στη παγωνιά άστεγους και πρόσφυγες

Στις τηλεοπτικές οθόνες και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις η εικόνα του χιονιά είναι μια ρομαντική νότα στη βαρετή καθημερινότητά μας. Όταν όμως βγουν στην επιφάνεια οι δραματικές συνθήκες διαβίωσης άστεγων φτωχών και προσφύγων στο χιονιά ο ρομαντισμός μετατρέπεται σε κυνισμό. Αυτό έγινε χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Στην αυτονόητη απαίτηση της Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας για άμεση μεταφορά των προσφύγων του Ελαιώνα σε ανθρώπινα καταλύματα η απάντηση ήταν «τους δώσαμε κουβέρτες».

Είναι Ντροπή! Με τόσα κλειστά κτίρια και καταλύματα στη πόλη άνθρωποι να εγκαταλείπονται χωρίς θέρμανση στα containers και μάλιστα όταν είναι υπεράριθμοι. Ο δημοτικός σύμβουλος της Ανταρσία Πέτρος Κωνσταντίνου κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ότι στον Ελαιώνα διαμένουν εκατοντάδες άνθρωποι επιπλέον της δυναμικότητας του καταυλισμού σε πανάθλιες συνθήκες, ακόμη και μέσα σε σκηνές καλοκαιρινές, χωρίς θέρμανση. Αρκετοί μάλιστα μιλούν για συμφωνία του Δημάρχου Αθήνας με τον αρμόδιο υπουργό Μηταράκη για μεταφορά επιπλέον 500 προσφύγων στον Ελαιώνα μετα τον τερματισμό του προγράμματος ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ (διαμονή σε ξενοδοχεία) και τη μετατροπή του σε νέα Μόρια.
Γιατί δεν έγινε η εκκένωση του Ελαιώνα πριν θαφτούν στο χιόνι οι σκηνές, χειμερινές και καλοκαιρινές, και κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές;

Ζητούμε συγνώμη που διακόπτουμε τον περίπατο στο χιόνι του ακαμάτη δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη με τον κοσμοπολίτη θείο του Κυριάκο (Κούλη) Μητσοτάκη αλλά λίγα χιλιόμετρα από το «μεγάλο περίπατο» άνθρωποι ξεπαγιάζουν αβοήθητοι. Ο Δήμος και οι κυβέρνηση είναι υποχρεωμένοι να βάλουν τέλος σε αυτό το αίσχος.

Τώρα στέγαση όλων, άστεγων, προσφύγων του Ελαιώνα, Ρομά σε ξενοδοχεία και σπίτια μέσα στις γειτονιές !

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα