back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην επικοινωνία και όχι στην ουσία

Διαβάστε επίσης

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση απο την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά η οποία τόνισε οτι η πολιτική προστασία θέλει προετοιμασία, θέλει σχέδιο και δουλειά, και όλο το ανθρώπινο δυναμικό στη μάχη. Όπως ανέφερε , σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο MEGA δεν είναι μόνο η επικοινωνία. Δυστυχώς -πρόσθεσε -η κυβέρνηση και σε αυτό, δίνει βαρύτητα μόνο στην επικοινωνία και όχι στην ουσία. Αναγνώρισε τις δυσκολίες που ανέκυψαν λέγοντας οτι ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι προσεκτικός. Αλλά η ατομική ευθύνη, -όπως τόνισε-έρχεται μετά την ευθύνη της Πολιτείας να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς και την ευθύνη των Δήμων και των περιφερειών να δουλέψουν σωστά, για να λειτουργεί η πολιτική προστασία πραγματικά υπέρ του πολίτη.

Αποδείχτηκε πως δεν είχαν σχέδιο ούτε πως θα κρατήσουν ανοιχτή την Εθνική οδό ούτε πως να την κλείσουν χωρίς να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο.

Αναφορικά με το κλείσιμο της Εθνικής Οδού χθες εμφανίσθηκε ιδιαιτέρως επικριτική έναντι της κυβέρνησης και προσωπικά του Μιχάλη Χρυσοχοίδη λέγοντας: “Μας διαβεβαίωναν ότι είναι πανέτοιμοι να κρατήσουν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες και ενώ ο κόσμος ξεκίνησε να πάει στις δουλειές του, ξαφνικά ο αρμόδιος Υπουργός, από μόνος του όπως είπε, αποφάσισε να κλείσει την Εθνική οδό. Θα έπρεπε εγκαίρως να υπάρξει ενημέρωση για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου. Τελικά δεν είχαν σχέδιο ούτε πως θα κρατήσουν ανοιχτή την Εθνική οδό και αποδείχτηκε ότι δεν είχαν ούτε είναι σχέδιο πως να την κλείσουν, επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Να επιταχυνθούν οι εργασίες συντήρησης των δικτύων ηλεκτροδότησης

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στάθηκε ιδιαιτέρως στα προβλήματα ηλεκτροδότησης λέγοντας: “Μας απασχολεί, και το ερευνούμε ήδη μέσω της Βουλής, το θέμα της συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ και θα δώσουμε συνέχεια. Γιατί δεν είναι μόνο σήμερα λόγω κακοκαιρίας, πρόσφατα είχαμε το βραχυκύκλωμα και τη φωτιά και διαπιστώνουμε ότι είναι απανωτές οι βλάβες και τα προβλήματα”. Δεν παρέλειψε μάλιστα να εξαπολύσει βολές και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ” Είναι ολοφάνερο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε το δίκτυο να εγκαταλειφθεί και σήμερα πληρώνουμε αυτές τις συνέπειες. Δεν υπάρχουν όμως πλέον δικαιολογίες, πρέπει πλέον να επιταχύνουν τις σχετικές εργασίες στη ΔΕΗ.

Ζητάμε άμεση προτεραιότητα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων

Αναφορικά με το θέμα των εμβολιασμών η κ. Γεννηματά ανέδειξε δυο θέματα :Το πρώτο αφορά τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.  Αφού υπενθύμισε οτι το ΚΙΝΑΛ έχει ήδη καταθέσει από αρχές Φεβρουαρίου σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό και παρά τις χθεσινές ανακοινώσεις δεν υπάρχει σαφής εικόνα πότε ξεκινά η διαδικασία εμβολιασμού και ποιες κατηγορίες ασθενειών περιλαμβάνει. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς και διαβητικούς,και άλλες κατηγορίες ασθενών που θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο -όπως επεσήμανε-αν νοσήσουν. 

Σε οτι αφορά το δεύτερο θέμα, απευθυνόμενη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζήτησε να μάθει αν εξακολουθεί να ισχύει η αρχική δέσμευση οτι δηλ. έχουν εξασφαλιστεί οι δυο δόσεις για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί μια φορά. 

“Ρωτάω αν ισχύει ή έχει αλλάξει αυτός ο σχεδιασμός γιατί φαίνεται ότι τον έχουν εγκαταλείψει. Ζητάμε, λοιπόν, μία επίσημη ενημέρωση” ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

Στο Κίνημα Αλλαγής μένουμε ασφαλείς αλλά όχι αδρανείς. Θα «σαρώσουμε» τη χώρα με ψηφιακές περιοδείες

Τέλος, προανήγγειλε -προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός-απο την ερχόμενη Δευτέρα σε όλους τους νομούς ανά περιφέρεια, διαδικτυακές συναντήσεις με κατά τόπους παραγωγικούς φορείς,  υγειονομικούς αλλά και στελέχη του ΚΙΝΑΛ σε κάθε περιοχή. Θα υπάρχει ένας κύκλος 4-5 τέτοιων τηλεδιασκέψεων με κεντρικό άξονα τα θέματα της επόμενης μέρας της οικονομίας, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων αλλά και της αξιοποίησης των πόρων του ταμείου ανάκαμψης. Με έμφαση βέβαια και στο πρέπει να γίνει για άμεσα μέτρα στήριξης και δεν γίνεται δυστυχώς αποτελεσματικά από την κυβέρνηση, πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας χαρακτηριστικά “μένουμε ασφαλείς αλλά όχι αδρανείς”. 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα