back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μ. Παγώνη: Είμαστε ανήσυχοι και ανίσχυροι απέναντι στον κορονοϊό, δεν υπάρχει άλλη σωτηρία πέρα από το εμβόλιο

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε ανήσυχοι και ανίσχυροι απέναντι στον κορονοϊό. Έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ άγνωστο και επιθετικό ιό, μολυσματικό και θανατηφόρο, με πολλές μεταλλάξεις τις οποίες βλέπουμε καθημερινά και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι δύσκολο να έχεις απέναντί σου έναν εχθρό, να μη ξέρεις τι όπλα θα χρησιμοποιήσεις και να σε εκπλήσσει καθημερινά», δήλωσε η Λοιμωξιολόγος και Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών- Πειραιώς, κ. Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη.

Όπως είπε, στόχος είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί ένα 60% του πληθυσμού ώστε να υπάρξει μια σχετική ανοσία: «Προσπαθούμε να αμυνθούμε, να προχωρήσουμε με το εμβόλιο, να μειωθούν τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι για να κατορθώσουμε συγχρόνως να μειώσουμε τις μεταλλάξεις του ιού και να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο έτσι θα μπορούμε να μειώσουμε τα μέτρα και να καταφέρουμε μέσα στο καλοκαίρι να περάσουμε σε μια άλλη φάση», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο εμβολιασμός είναι αυτός που θα μας δώσει την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό και να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

«Να προσπαθήσουν να εμβολιαστούν όλοι γρήγορα ώστε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία που μας έχει πιέσει και ψυχολογικά και να επανέλθουμε σύντομα στην καθημερινότητά μας. Το εμβόλιο είναι σωτήριο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την αντιμετώπιση της νόσου πέρα από τα εμβόλια και τα πρωτόκολλα που όλοι περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να τελειώσουν. Δεν υπάρχει άλλη σωτηρία, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Ερωτηθείσα πόσο ισχυρό Σύστημα Υγείας διαθέτει η Ελλάδα, απάντησε:

«Στην πρώτη φάση της πανδημίας, η αντιμετώπιση ήταν άριστη συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Τη στιγμή που αλλού γινόταν επιλογή ασθενών, ποιοι θα μπουν στις ΜΕΘ και ποιοι όχι, εδώ προσπαθήσαμε και το αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί σαν χώρα και πήγαμε πολύ καλά. Μετά από ένα χρόνο, θα πω ότι βεβαίως και χρειάζεται ενίσχυση το Εθνικό Σύστημα Υγείας με νοσηλευτές και γιατρούς αλλά και με καινούριο εξοπλισμό. Παρόλα αυτά, άντεξε μέχρι τώρα. Όμως, η εκάστοτε κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, θα πρέπει να δίνει προτεραιότητα στον Τομέα της Υγείας και μετά στα θέματα της Παιδείας, διότι αν δεν υπάρχει υγεία, δεν υπάρχει τίποτε άλλο».

Έστειλε το δικό της μήνυμα λέγοντας: «Ανεξάρτητα αν πρόκειται για την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, θα πρέπει αυτή τη χρονιά και από εδώ και πέρα να βοηθήσουν όλοι μαζί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

Τέλος, ως μια προσωπικότητα με αδιαμφισβήτητο χιούμορ, η κ. Παγώνη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σάτιρα του Τάκη Ζαχαράτου προς το πρόσωπό της, λέγοντας: «Είναι ένας σημαντικός καλλιτέχνης στο είδος του και μου άρεσε αυτό που έκανε. Βέβαια, δεν πέτυχε και τη φωνή μου και του έκανα παρατήρηση για να την βελτιώσει και τελικά ήταν πολύ καλός».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα