back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Η πρωτεύουσα είναι σήμερα απολύτως λειτουργική και ασφαλής

Διαβάστε επίσης

Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δημιούργησαν προβλήματα και στην Αθήνα μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης υπογραμμίζοντας πως πλέον η πρωτεύουσα είναι απολύτως λειτουργική και ασφαλής.

“Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την περιφέρεια Αττικής, την αστυνομία, την πυροσβεστική, όλους τους αρμόδιους φορείς”, τόνισε προσθέτοντας ότι η Αθήνα δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει τέτοια ακραία φαινόμενα.

“Τα εκχιονιστικά βγήκαν στην Αθήνα από προχθές το βράδυ. Εμείς ζητήσαμε βοήθεια, ήρθαν μηχανήματα από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και από το δήμο Λαμιέων. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 37 μηχανήματα στο δήμο της Αθήνας. Έχουμε κάποια προβλήματα στις περιοχές που είναι πιο ψηλά, στην Κυψέλη, το Πολύγωνο, τα οποία αντιμετωπίζουμε. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από όλους”. Υπογράμμισε πως έχουν πέσει δέντρα και οι υπηρεσίες το διαχειρίζονται.

“Όλοι οι άνθρωποι του δήμου Αθηναίων είναι στους δρόμους”, είπε χαρακτηριστκά ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στο Μega.

«Έχουμε δημιουργήσει το πολυδύναμο κέντρο για τους αστέγους που μπορεί να φιλοξενήσει έως 400 συνανθρώπους μας. Έχουμε θερμαινόμενους χώρους σε όλη την πόλη, και έχουμε και επιστημονικές ομάδες με κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές που σαρώνουν την πόλη όλο το 24ωρο, και πολλές φορές έχουμε καταφέρει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στις δομές του δήμου Αθηναίων», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε πως οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορούν να καλέσουν στο δήμο. «Ο αριθμός είναι το 2103428745. Όποιος μας βλέπει και αντιμετωπίζει μια δυσκολία, παίρνει ένα τηλέφωνο και ένας άνθρωπος του δήμου Αθηναίων μπορεί να βρεθεί στην πόρτα του, αν το έχει ανάγκη. Έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε κυρίως ηλικιωμένους σε εμβολιαστικά κέντρα. Μπορεί κάποιος να χρειάζεται φαγητό, να γίνει μια ένεση, να χρειάζεται μια διοικητική διευκόλυνση. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί», κατέληξε.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα