back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι γαλλικές λέξεις: Συνάντηση με τον συγγραφέα Alexis Ragougneau

Διαβάστε επίσης

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνεχίζει το ταξίδι του στο κόσμο της γαλλόφωνης λογοτεχνίας και μετά από αναβολή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων παρουσιάζει την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, στις 19.30΄ την διαδικτυακή συνάντηση με τον ταλαντούχο θεατρικό συγγραφέα και μυθιστοριογράφο Alexis Ragougneau (Αλέξι Ραγκουνιό) σε μια συζήτηση με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μπέκο.
Η δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο της σειράς των ψηφιακών εκδηλώσεων «Οι γαλλικές λέξεις: Συναντήσεις με συγγραφείς στο Γαλλικό Ινστιτούτο» θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το Auditorium Theo Angelopoulos στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Οι γαλλικές λέξεις: Συναντήσεις με συγγραφείς:

Καταξιωμένοι ή ανερχόμενοι γαλλόφωνοι συγγραφείς και στοχαστές από ποικίλα πεδία των επιστημών, προσκεκλημένοι του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας σε τακτά διαστήματα, μας βοηθούν να συνδεθούμε με τις σύγχρονες τάσεις και τους προβληματισμούς της εποχής μας.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, στις 19.30΄
Διαδικτυακή μετάδοση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο www.ifg.gr
Ταυτόχρονη μετάφραση

Το κοινό θα μπορεί να στείλει ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το #IFGdirect στο Twitter ή μέσω μηνύματος / σχολίου στη σελίδα Facebook του Γαλλικού Ινστιτούτου.

 

Alexis Ragougneau

O Alexis Ragougneau γεννήθηκε το 1973. Έχει δημοσιεύσει δώδεκα θεατρικά έργα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν παρουσιαστεί επί σκηνής στη Γαλλία και την Ελβετία. Έκανε θεαματική εμφάνιση στον κόσμο της λογοτεχνίας με τα δύο αστυνομικά μυθιστορήματα Η Μαντόνα της Νοτρ Νταμ (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Στερέωμα») και Évangile pour un gueux, τα οποία έγιναν ενθουσιωδώς δεκτά από το αναγνωστικό κοινό στη Γαλλία και το εξωτερικό. Ακολούθησε το μυθιστόρημά του Νιλς που χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως έργο σπάνιας δυναμικής, τράβηξε τη προσοχή της επιτροπής των βραβείων Goncourt και περιλήφθηκε στη μικρή λίστα το 2017. Το επόμενο μυθιστόρημα του Opus 77 κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 2020 από τις εκδόσεις « Πλέθρον».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα