back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προσφορά αλληλεγγύης από τους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια

Διαβάστε επίσης

Με χρήματα που συγκέντρωσαν, μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια αγόρασαν δέκα παλμικά οξύμετρα δακτύλου για τις ανάγκες της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και μπουκαλάκια με νερό για τους υγειονομικούς, συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Με μία συμβολική αλλά και ουσιαστική χειρονομία αλληλεγγύης, οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’  Γυμνασίου (τμήμα 3ΑΑ) του Κολλεγίου Ανατόλια έδειξαν τη στήριξή τους προς όλους εκείνους που είτε νοσούν είτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας της νόσου COVID-19, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κολλεγίου.

Έναυσμα για τη συγκινητική αυτή κίνηση ήταν συμμαθητής τους, του οποίου η μητέρα εργάζεται στο Ιπποκράτειο και τους πληροφόρησε για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Η καθηγήτρια και σύμβουλος του τμήματος Ζωή Κοτρώνη απευθύνθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και ενημέρωσε για την πρόθεση των παιδιών να κάνουν τη συγκεκριμένη δωρεά, ως μία μικρή προσφορά στο δύσκολο έργο των γιατρών και νοσηλευτών.

Το μήνυμα των παιδιών

Η καθηγήτρια έστειλε και επιστολή, που έγραψαν οι μαθητές και μαθήτριες προς το υγειονομικό προσωπικό εκφράζοντας την εκτίμηση και τον θαυμασμό τους για τις υπηρεσίες και το έργο που προσφέρουν.

«Ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, που περνάει όλη η ανθρωπότητα, την περίοδο της πανδημίας του ιού Covid-19, ήσασταν και είστε πρότυπο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για όλους εμάς, παρέχετε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και δείχνετε στοργή και συμπόνια προς όλους τους ασθενείς. Θαυμάζουμε το έργο σας και την υπομονή σας και είμαστε κάτι παραπάνω από ευγνώμονες για αυτό» έγραψαν χαρακτηριστικά τα παιδιά.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποδέχθηκε με χαρά την προσφορά των μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια, και η επιστολή διαβάστηκε σε όλο το προσωπικό της κλινικής από τον διευθυντή της, Μιχάλη Δούμα κάνοντας πολλούς να δακρύζουν.

Η δωρεά παραδόθηκε από δύο μαθητές στις 29 Ιανουαρίου 2021. Η πρωτοβουλία εντάχτηκε στο πρόγραμμα Service as Action του Κολλεγίου Ανατόλια.

Service as Action

Το Service as Action είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού προγράμματος ΜΥΡ και υλοποιείται εδώ και πέντε χρόνια στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Κύριο στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ενεργή εμπλοκή των μαθητών μας σε κοινωνικά θέματα, ώστε να αποτελέσουν στο μέλλον ενεργά μέλη της ευρύτερης κοινωνίας. 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα