back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Παρασκευής: Ο Μάρτιος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας, όλα θα εξαρτηθούν από το ρυθμό των εμβολιασμών

Διαβάστε επίσης

«Βλέπουμε μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό είναι θετικό στοιχείο, ωστόσο είμαστε επιφυλακτικοί διότι τις τελευταίες μέρες έχει πραγματοποιηθεί μικρός αριθμός διαγνωστικών εξετάσεων» ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο Νίκο Καρούτζο, ο αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας– Προληπτικής Ιατρικής, Δημήτρης Παρασκευής.

«Η  εισαγωγή των νέων περιστατικών παρουσιάζει μια σταθεροποιητική τάση, τα στοιχεία φαίνονται να είναι αισιόδοξα, αλλά περιμένουμε τις επόμενες μέρες για να δούμε τα νούμερα,» είπε χαρακτηριστικά.

Κράτησε επιφυλάξεις για το εάν αυτό είναι το τελευταίο lock down και προέβλεψε ότι αν μέχρι το Πάσχα έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία, τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

«’Όλα θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό των εμβολιασμών. Ελπίζουμε αυτό να είναι το τελευταίο lock down ωστόσο δεν μπορούμε να το πούμε με ασφάλεια διότι ο Μάρτιος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας»

Στόχος, όπως είπε ο κ Παρασεκυής, είναι να «έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των ευπαθών ομάδων. Μόνο τότε θα μειωθεί ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο, για νοσηλεία και ο κίνδυνος για τους θανάτους θα είναι πολύ μικρός»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα