back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Καραμανλής: «Με ταχύτητα, διαφάνεια και αξιοκρατία έγιναν οι προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

Διαβάστε επίσης

«Με ταχύτητα, διαφάνεια και αξιοκρατία έγιναν οι προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» τόνισε μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς ζητήσαμε τον έλεγχο του ΑΣΕΠ».

«Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτόν το διαγωνισμό, για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί και να διασφαλίζεται η διαφάνεια στις προσλήψεις», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και πρόσθεσε ότι «προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε και αποτελεσματικότητα και ταχύτητα και αξιοκρατία και διαφάνεια. Και το καταφέραμε».

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε πως αυτό δεν είναι μια υποκειμενική διαπίστωση αλλά είναι ένα αντικειμενικό γεγονός.

«Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε τις προσλήψεις με διαδικασίες και επίβλεψη του ΑΣΕΠ, ενώ ο νόμος μάς έδινε το δικαίωμα και να τις κάνουμε χωρίς ΑΣΕΠ αν θέλαμε. Όμως εμείς έχουμε απόλυτη προσήλωση στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Δεν θέλαμε απλώς να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις γρήγορα, αλλά και να έρθουν σε αυτές τις θέσεις οι πιο άξιοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα