back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Σινεμά, Ανοιχτό” Ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας μιλά στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Από σήμερα 19 Φεβρουαρίου στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση και για τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα το “Σινεμά, Ανοιχτό” ενώνει δημιουργούς της προηγούμενης και της νέας γενιάς, ελληνικές ταινίες του χθες και του σήμερα.
Οι Σύλλας Τζουμέρκας, Ζαχαρίας Μαυροειδής και Διονύσης Σαμιώτης, νικητές των Βραβείων Ίρις 2020, επιλέγουν από δύο ταινίες για δωρεάν on demand προβολή.

Ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας επίλεξε τον «Φόβο» του Κώστα Μανουσάκη (1966) και την «Εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη (1999) και μίλησε στον Αθηνα 9.84 και στην Ελενα Χατζηϊωάννου για τις επιλογές του:

«Η ταινία “Φόβος” είναι το αριστούργημά του Κώστα Μανουσάκη, είναι μια σπουδαία ταινία όπου ο Ανέστης Βλάχος παίζει έναν μοναδικό αντιήρωα. Ξεκινάει με ένα οικογενειακό δράμα το οποίο καταφέρνει με μια εξαιρετική καθαρότητα να μιλήσει για πράγματα που είναι ανήκουστα για το ελληνικό σινεμά της εποχής, όπως η σεξουαλικότητα και η βία της κοινότητας. Είναι μια ταινία πραγματικά επεισοδιακή για εκείνη την εποχή και παράλληλα πολύ σύγχρονη»

«Η “Εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων” είναι από τις ταινίες που έχω απολαύσει, όσο λίγες. ‘Εχει εξωφρενικό χιούμορ, φαντασία, ένα δημιουργικό κέφι και μια δημιουργική αυτονομία. ‘Εχει ένα “μέταλλο” πολύ δικό του και αυτό είναι σπάνιο για τις τέχνες και όταν αυτό επιτυγχάνεται είναι ένας θρίαμβος» 

https://www.onassis.org/el/culture/cinema/open-cinema-hellenic-film-academy

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα