back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία προκαλεί ελεγχόμενη ένταση γνωρίζοντας καλά μέχρι που την παίρνει

Διαβάστε επίσης

Ως ένδειξη ενόχλησης της Τουρκίας στο forum φιλίας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, χαρακτήρισε την έκδοση της νέας Navtex της γειτονικής χώρας, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο- Νίκο Καρούτζο.

«Ενοχλήθηκε από την διπλωματική πρωτοβουλία της Αθήνας να διευρύνει συμμαχίες προς τον Αραβικό κόσμο και το Ισραήλ. Η Ελλάδα τώρα έχει ισχυρή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τον Περσικό Κόλπο κάτι που δεν το είχε τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα η Τουρκία να αντιδρά έτσι»

Η Τουρκία τόνισε,  «κινείται στο μεταίχμιο της νομιμότητας. Με τη συγκεκριμένη navtex η Ελλάδα πράττει  αυτό που ορίζει και επιτάσσει το διεθνές δίκαιο ενώ η Τουρκία προκαλεί ελεγχόμενη ένταση, γνωρίζοντας ωστόσο πολύ καλά μέχρι που την παίρνει και για αυτό κινείται στα όρια του Διεθνούς Δικαίου»

Η Τουρκία σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου ερμηνεύει λάθος της κινήσεις της Ελλάδας. To forum φιλίας που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Τουρκίας διότι, λανθασμένα “διαβάζει” αυτές τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας ως οικοδόμηση ενός αντιτουρκικό μπλόκ κρατών» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι η  Άγκυρα αυξάνει την ένταση όσο την στενεύει ο κορσές των διερευνητικών επαφών. «Προσπαθεί να τορπιλίσει τις διερευνητικές επαφές με τον τρόπο που γίνονται σήμερα. Δεν συμφωνεί που η ατζέντα είναι οριοθετημένη και επίσης δεν συμφωνεί με το γεγονός ότι δεν προχωράμε σε άλλα ζητήματα τα οποία για εμάς είναι ανύπαρκτα. Η Τουρκία συνεχίζει να πιστεύει ότι την στενεύει ο κορσές που λέγεται διερευνητικές επαφές. Δεν τις ήθελε και αυτή την στιγμή προσπαθεί να απεμπλακεί , χωρίς όμως να φέρει η ίδια το “μουτζούρη”»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα