back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θ. Δημόπουλος: Μέχρι χθες είχε εμβολιαστεί το 6% του πληθυσμού

Διαβάστε επίσης

Αισιόδοξος για τα επιδημιολογικά δεδομένα και την επίδραση των εμβολιασμών στην καταπολέμηση της πανδημίας παρουσιάστηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

«O δείκτης μεταδοτικότητας είναι οριακά κάτω από ένα, ενώ υπάρχει σταθεροποίηση των εισαγωγών σε μονάδες Covid, κάτι που το αποδίδει στην “επίδραση των περιοριστικών μέτρων”», τόνισε ο κ . Δημόπουλος μιλώντας στο MEGA.

«Θετικό ότι έως χθες εμβολιάστηκε το 6% του ελληνικού πληθυσμού. Βλέπουμε μια μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν συνθήκες για αισιόδοξη πρόβλεψη τις επόμενες εβδομάδες» είπε, χαρακτηρίζοντας ως “εφικτό” τον εμβολιασμό σημαντικού αριθμού ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων το επόμενο δίμηνο.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, υπογράμμισε ότι η βρετανική δεν παρουσιάζει πρόβλημα στα εμβόλια, σε αντίθεση με τη νοτιοαφρικανική. «Η αποτελεσματικότητα των εμβολιών στα άτομα που έχουν αυτό το στέλεχος είναι μειωμένη πάνω από 50%».

Ακόμα, έκανε λόγο για μείωση της πίεσης στις ΜΕΘ για κορωνοϊό, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι όταν αρχίσει η επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα