back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Καμπανάκι» από τους εμπόρους για το συνεχιζόμενο lockdown – Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων

Διαβάστε επίσης

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι έμποροι μπαίνοντας στην τρίτη εβδομάδα του lockdown στην αγορά. Με ανακοινώσεις τους κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για λουκέτα και απολύσεις, την ώρα που ο τζίρος του λιανεμπορίου σημειώνει αρνητικό ρεκόρ με απώλειες που ξεπερνούν τα 41 δισ. ευρώ.

Μετά τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ζητά την συμμετοχή εκπροσώπων της αγοράς στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο Σταύρος Καφούνης αναφέρει «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να αιωρούνται λανθασμένα διλήμματα στον δημόσιο διάλογο, όπως σχολεία και πρωτοετείς φοιτητές στα πανεπιστήμια ή άνοιγμα της αγοράς, με κόστος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Έλληνες φορολογουμένους και χαμένες θέσεις εργασίας, με τελικό αποτέλεσμα μηδενική προοπτική και ελπίδα για όλους τους νέους της χώρας. Εάν πρόκειται να ιεραρχεί τις προτεραιότητες και να αποφασίζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, τότε προφανώς η σύνθεση της θα πρέπει να αποτελείται από 16 υγειονομικούς και 16 ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα της αγοράς στην Αττική υπό νέα δεδομένα και κανόνες. Στην κυβέρνηση σκέφτονται να μπει και ένας νέος κωδικός που θα αφορά αποκλειστικά στα καταστήματα. Κι αυτός ο κωδικός θα έχει χρονικό περιορισμό, με τους πολίτες – καταναλωτές να μπορούν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το πλάνο που έχει η κυβέρνηση είναι η δημιουργία ενός νέου SMS για τα ψώνια με click away, το οποίο θα έχει περιορισμούς. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει «κόφτης» στα sms στο 13033, με τους πολίτες να στέλνουν όσα θέλουν.

Στο νέο κωδικό ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Οι πολίτες θα στέλνουν τον κωδικό στο νέο αριθμό, που θα είναι παρόμοιος με το 13033, και θα παίρνουν έγκριση μόνο μία φορά την ημέρα και με χρονικό περιορισμό. Δηλαδή, θα μπορούν να βγουν για ψώνια μόνο για κάποιες ώρες και μόνο μία φορά την ημέρα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα