back to top
31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους του Επισιτισμού -Τουρισμού ζητά η ΠΟΕΕΤ

Διαβάστε επίσης

Την άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής και καθολικής στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό, ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους προς των πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον κλάδο.

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό, επί έναν χρόνο 330.000 εργαζόμενοι από 80.000 επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν με 534 ευρώ.

Παράλληλα, ακάλυπτοι παραμένουν εποχικά εργαζόμενοι, οι οποίοι για λίγα ένσημα δεν δικαιούνται να ενταχθούν στις ρυθμίσεις, εργαζόμενοι σε νυκτερινά κέντρα, προσωπικό με συμβάσεις εργασίας μιας μέρας, εργαζόμενοι προερχόμενοι από γραφεία ευρέσεως εργασίας, ξεναγοί, τους εργαζόμενοι σε αεροδρόμια και τουριστικά καταστήματα (rent a car, souvenir, ένδυσης και υπόδησης, super market ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία, διεκδικεί:

Την αναπλήρωση του μισθού κατά 80% όσων είναι ακόμα σε αναστολή σύμβασης

Την πλήρη κάλυψη όλων των εποχικά εργαζόμενων με ταμείο ανεργίας προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο μέχρι να επαναπροσληφθούν στην εργασία τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εργοδοτικής παραβατικότητας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα