back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βασίλης Παπακώστας: Οποιαδήποτε δραστηριότητα στο διαδίκτυο αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη που οδηγούν στον δράστη

Διαβάστε επίσης

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση που παρουσιάζουν οι διαδικτυακές απάτες, εν μέσω πανδημίας. Επιτήδειοι επιχειρούν καθημερινά να αποσπάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους χρήστες.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια απάτη. Οι δράστες προσεγγίζουν με διάφορους τρόπους τα θύματά τους, τους οδηγούν σε απατηλές ιστοσελίδες- που έχουν δημιουργήσει προκειμένου να φαίνονται τα προϊόντα τους ελκυστικά- και στη συνέχεια τους πείθουν να επενδύσουν εκεί τα χρήματά τους, υποκλέπτοντας ταυτόχρονα στοιχεία που αφορούν ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, δήλωσε μεταξύ άλλων στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο – Νίκο Καρούτζο, ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, Βασίλης Παπακώστας.

«Οποιαδήποτε δραστηριότητα στο διαδίκτυο αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στο δράστη» επεσήμανε ο κ. Παπακώστας προσθέτοντας ότι «η συγκεκριμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά απαιτείται χρόνος, διότι εμπλέκονται πολλές χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα. Υπάρχει διεθνής συνεργασία, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά σε διεθνές. Ακολουθούμε τα ίχνη, το χρήμα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς και γενικά συλλέγουμε στοιχεία για τα οποία όμως μπορεί να απαιτηθεί αστυνομική συνεργασία και δικαστική συνδρομή» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τέλος ο κ Παπακώστας ανέφερε πως  οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, παραμένουν οι διαδικτυακές απάτες, η παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων και δυστυχώς η παιδική πορνογραφία» 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα