back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ζέττα Μακρή: Το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει την αδράνεια του γονεϊκού κινήματος

Διαβάστε επίσης

«Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δεν καθορίζεται από το υπουργείο Παιδείας αλλά από τα καταστατικά τους» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αποτελούν επίσημο θεσμικό τρόπο συνεργασίας του σχολικού με το οικογενειακό περιβάλλον. Χρειαζόμαστε τη συμβολή τους για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ευκαιριών και συμμετοχής των παιδιών τους και στο σπίτι και στο σχολείο. ‘Αλλωστε ήταν και είναι οι σύμμαχοί μας, ιδίως τον τελευταίο χρόνο, που από κοινού δίνουμε αγώνες για την όσο το δυνατόν πληρέστερη εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών μας κατά την υγειονομική κρίση».

Η κυρία Ζέττα Μακρή ανέφερε πως οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων μπορεί να μην «εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων ή στη λειτουργία του σχολείου , αλλά ασκούν έμμεσες και πολλές φορές γόνιμες πιέσεις και αφετηρία συγκλίσεων και θετικών προσεγγίσεων» είναι ένας «βραχίονας για συνεχή, ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο και διαρκή γόνιμη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς».

Σχετικά με τις αρχαιρεσίες τους , επισήμανε πως αυτές προκύπτουν από τα καταστατικά των συλλόγων και δεν εμπίπτει στις υποχρεώσεις του υπουργείου η υπόδειξη του τρόπου της διενέργειας και πρόσθεσε πως « θα πρέπει σε κάθε περίπτωση, όταν και όποτε οι σύλλογοι αποφασίσουν να διενεργήσουν εκλογές, να τηρήσουν αυστηρά και με τον προσήκοντα τρόπο τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς από τον covid 19» .

Αναφορικά με όλες τις ενέργειες που θα πρέπει να προηγηθούν των αρχαιρεσιών, η υφυπουργός ανέφερε ότι «σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1704/2020 απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, Εσωτερικών και Επικρατείας, στην παράγραφο 10 αναφέρεται η χρήση της πλατφόρμας «e:Presence» για την τήρηση πρακτικών των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε δράση προηγείται της ψηφοφορίας δύναται να γίνει ηλεκτρονικά».

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης υποστήριξε πως οι ενώσεις και οι ομοσπονδίες κινδυνεύουν άμεσα με πλήρη διάλυση καθώς ότι οι τελευταίες εκλογές έγιναν τον Μάιο του 2021 και πλέον θα λήξει η θητεία και των τελευταίων μελών που έχουν παιδιά στα σχολεία.

Αυτό είναι τεράστιας σημασίας, για αυτό ζήτησε με το που θα ανοίξουν τα σχολεία να δοθεί η δυνατότητα με τις προδιαγραφές που θα ορίσει η επιστημονική επιτροπή να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους, με μάσκες, με αποστάσεις, με όλα τα μέτρα ασφαλείας για την επιδημία, για να προλάβουμε τη διάλυση για πάντα αυτού του θεμελίου της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα