back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19 – Κολομβία: Παρατάθηκε για 3 μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι αποφασίστηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες, ενώ η χώρα εισέρχεται σήμερα στην ένατη ημέρα της εκστρατείας εμβολιασμού.

«Σήμερα θέλω να σας ενημερώσω ότι μαζί με τον υπουργό (Υγείας) Φερνάντο Ρουίς και την ομάδα των ειδικών αποφασίσαμε να παραταθεί η κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης ως την 31η Μαΐου», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους.

Η ισχύς του μέτρου τυπικά θα εξέπνεε την Κυριακή.

Έχουν χορηγηθεί 66.000 δόσεις εμβολίων, κυρίως σε μέλη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού και σε ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, βάσει του εθνικού σχεδίου ανοσοποίησης.

Ο κ. Ντούκε είπε χθες ότι η κυβέρνησή του διαπραγματεύεται για να διπλασιάσει τις δόσεις του κινεζικού εμβολίου που θα έχει στη διάθεσή της από τα 5 στα 10 εκατομμύρια.

Συνολικά, η χώρα των περίπου 50 εκατ. κατοίκων έχει συνάψει ως εδώ συμφωνίες για την προμήθεια 61,5 εκατ. δόσεων εμβολίων, που επαρκούν για 32,5 εκατομμύρια ανθρώπους, από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες και μέσω του COVAX, του μηχανισμού του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ως αυτό το στάδιο, η Κολομβία έχει καταγράψει 59.396 θανάτους εξαιτίας της SARS-CoV-2 επί συνόλου 2,24 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (αντίστοιχα 136/3.683 σε 24 ώρες).

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα