back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιώργος Δημόπουλος: Στεκόμαστε στο πλευρό των Αθηναίων και προσπαθούμε να αναζωογονήσουμε την πόλη σε δύσκολες συνθήκες

Διαβάστε επίσης

 

Για τα έργα της Περιφέρειας Αττικής στην Αθήνα μετά την εμφάνιση του κορονοιού και την υγειονομική προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε η πόλη να κρατηθεί κατά το δυνατόν αποστειρωμένη, με δεδομένη τη συγκέντρωση πέριξ αυτής μεγάλου μέρους του συνολικού πληθυσμού της χώρας, αλλά και την αυξημένη κινητικότητα, λόγω των οικονομικών δραστηριοτήτων, μίλησε ο Aντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος, στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Περιγράφοντας τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής είπε ότι «σε αυτές εντάσσονται η Αθήνα και οι 7 Δήμοι γύρω από αυτήν, με 20 από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, να βρίσκονται σε ακτίνα χιλιομέτρου από το αθηναικό κέντρο. Επίσης, στις αρμοδιότητές μας ανήκει και ο τομέας της Δημόσιας Υγείας.»

Όπως τόνισε ο κ Δημόπουλος «Μέσα σε δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να αναζωογονήσουμε την Αθήνα, που εγκαταλείφθηκε την τελευταία δεκαετία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε μαρασμό. Όπως η οδός Σταδίου, μετά τα επεισόδια του 2008.

Σε εξέλιξη είναι σειρά έργων με ασφαλτοστρώσεις κεντρικών δρόμων όπως η Πατησίων, η Ασκληπιού, η Σόλωνος και η Ζωοδόχου Πηγής που ολοκληρώνονται, έως τις διαγραμμίσεις και την άρση επικινδυνότητας σε κεντρικούς άξονες του οδικού δικτύου, αλλά και σε τοπόσημα της πρωτεύουσας, όπως το κτιριακό συγκρότημα της Εθνικής μας Πινακοθήκης, που αναμένεται να εγκαινιαστεί μέσα στον επόμενο μήνα.
Επίσης, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της ιστορικής εκκλησίας του Αγ. Νικολάου στο άλλοτε κτήμα Θών στους Αμπελοκήπους, όπως και η στερέωση και συντήρηση του ναού του Ολυμπίου Διός.»

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη της Αθήνας «Στεκόμαστε στο πλευρό των Αθηναίων και μέσω των εργασιών αποκατάστασης σε παιδικές χαρές και γήπεδα μπάσκετ. Στις περιοχές Θησείου, Ρούφ και Αλεπότρυπας δημιουργήσαμε 7 γήπεδα ποδοσφαίρου, ενώ ανακατασκευάζονται άλλοι 33 χώροι άθλησης, με ελεύθερη πρόσβαση, στον Κολωνό, στα Πετράλωνα, στη πλατεία Κουντουριώτου στο Κουκάκι και στα υπόλοιπα επτά δημοτικά διαμερίσματα, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Κατασκευάζουμε και άλλους 7 κλειστούς αθλητικούς χώρους, όπως τα γήπεδα Μέτς και Γκράβας, με αντίστοιχο προϋπολογισμό.»

Σε σχέση με τη διάχυση αρμοδιοτήτων αναφορικά με δρόμους, ξεκαθάρισε ότι «οι μεγάλες, κεντρικές αρτηρίες που συνδέουν τους Δήμους όπως η Μεσογείων, η Πειραιώς και η Κηφισίας, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Όμως για κάποιο περίεργο λόγο κάποιοι μεγάλοι δημοτικοί δρόμοι, όπως η Πανεπιστημίου ή η Αλεξάνδρας , ανήκουν και αυτοί στη Περιφέρεια. Το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Αττικής, πάντως, ανήκει στον εκάστοτε Δήμο.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα