back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο. Σολτς: Η Γερμανία θα υποστηρίξει τη συνέχιση των κρατικών ενισχύσεων και τη δίκαιη διανομή των εμβολίων

Διαβάστε επίσης

Η Γερμανία θέλει να διασφαλίσει στην ομάδα των μεγαλύτερων οικονομιών (G20) ότι οι κρατικές ενισχύσεις δεν θα περιορισθούν πολύ νωρίς και ότι τα εμβόλια θα διανέμονται δίκαια σε όλο τον κόσμο.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε πριν από διαβουλεύσεις με την ομάδα των μεγαλύτερων οικονομιών (G20) ότι «σε αντίθεση με ό, τι ελπιζόταν, δεν θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για μια συνολική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προγράμματα κρατικής υποστήριξης της οικονομίας δεν πρέπει να περιορισθούν πολύ νωρίς και πολύ γρήγορα. Η δρόμος της εξόδου από την πανδημία περνά τελικά όμως από τους εμβολιασμούς. Θέλω να υποστηρίξω στο πλαίσιο των G20 την ενίσχυση της παραγωγής και της διανομής εμβολίων με δίκαιο τρόπο σε όλον τον κόσμο », τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Οι υπουργοί Οικονομικών των G20 και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών θα συζητήσουν κατά την σημερινή τους τηλεδιάσκεψη εκτός από το θέμα της οικονομικής ανάκαμψης μετά την κρίση του κορονοϊού, τα θέματα της ελάφρυνσης του χρέους για τις φτωχότερες χώρες και της παγκόσμιας φορολογικής μεταρρύθμισης.

Πηγή: Deutschlandfunk, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα