back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H ηθοποιός Ελπίδα Σταθάτου μιλά στον Αθήνα 9.84 για την παράσταση «Στεγόσαυρος» που θίγει το θέμα της νευρικής ανορεξίας

Διαβάστε επίσης

H ηθοποιός Ελπίδα Σταθάτου, η οποία ζει στο Λονδίνο και εργάζεται τα τελευταία χρόνια μεταξύ Λονδίνου και Ελλάδας φέρνει για πρώτη φορά στη χώρα μας την παράσταση «Στεγόσαυρος», η οποία έχει ήδη ταξιδέψει στα φεστιβάλ VAULT του Λονδίνου και του Εδιμβούργου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Πρόκειται για έναν μονόλογο, βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Έρσης Νιαώτη, που θίγει για ένα πολύ σοβαρό θέμα, αυτό των διατροφικών διαταρταχών, της νευρικής ανορεξίας.

Αναφέρεται στην ιστορία μιας τριαντάχρονης γυναίκας η οποία ακροβατεί μεταξύ βουλιμίας, ανορεξίας, κατάχρησης ουσιών και συναισθηματικής κακοποίησης, θέματα τα οποία προσεγγίζει με ευαισθησία και ταυτόχρονα με καυστικότητα.

«Αυτό μου με έκανε να ασχοληθώ με αυτή την παράσταση την οποία το κοινό αγκάλιασε με πολύ αγάπη, είναι η αλήθεια που έχει μέσα του αυτό το κείμενο. Πίσω από τη διατροφική διαταρχή κρύβεται μια συναισθηματική διαταραχή. Πρόκειται για ένα θέμα ταμπού και πιστεύω ότι το θέατρο πρέπει να μιλάει και για θέματα ψυχικής υγείας που απασχολούν πολύ κόσμο», δήλωσε η Ελπίδα Σταθάτου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αφροδίτη Παπακαλού.

Όπως η ίδια είπε, αν και μετράει ήδη δέκα χρόνια στην Αγγλία, εντούτοις, είναι δύσκολο να εκφραστεί κάποιος θεατρικά σε μια ξένη γλώσσα αντί της μητρικής του.

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι έχει δουλέψει πάρα πολύ πάνω στο κείμενο της εν λόγω παράστασης αλλά και στην αγγλική γλώσσα και πλέον μπορεί να την απολαύσει εξίσου και στις δύο γλώσσες.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα – στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιλους- από 4 έως τις 7 Μαρτίου, μέσω διαδικτύου, σε live streaming στο viva.gr και η προπώληση των εισιτηρίων που κοστίζουν 7 ευρώ, έχει ήδη ξεκινήσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα